Naslovna Novosti Ukrajinska vojska izvela novi napad na Krim; Na udaru skladište municije u...

Ukrajinska vojska izvela novi napad na Krim; Na udaru skladište municije u blizini ruske avio-baze

0
ukrajinska vojska izvela novi napad na krim na udaru skladiste municije u blizini ruske avio baze
ukrajinska vojska izvela novi napad na krim na udaru skladiste municije u blizini ruske avio baze
google news

U okrugu Krasnohvardiske na Krimu, u plamenu je zahvaćeno skladište nafte, a saobraćaj na Krimskoj železnici je obustavljen. Nekoliko video snimaka sa lica mesta očevici objavljuju na društvenim mrežama.

U predelu skladišta nafte, gust crni dim se diže u nebo, vidljiv iz daljine.

Вибухи на російському складі боєприпасів в Криму, 22 липня 2023

Šef vlasti Krima Sergej Aksenov izjavio je da je posle napada dronom u okrugu Krasnohvardiske došlo do eksplozije na skladištu municije.

„Kao rezultat napada neprijateljskih bespilotnih letelica u okrugu Krasnogvardejski (u centru Krima), dogodile su se eksplozije na skladištu municije“, rekao je Sergej Aksionov u Telegramu, ne saopštavajući nikakvu štetu ili žrtve.

Doneta je odluka o evakuaciji stanovništva u radijusu od 5 kilometara od mesta događaja. Ljudi se odvode u privremene smeštaje. Takođe, da bi „minimizirali rizike“, odlučili su da obustave kretanje vozova na Krimskoj pruzi.

Kijevski režim je potvrdio napad na Krim, tvrdeći da su „uništili skladište nafte i ruska vojna skladišta“ na poluostrvu.

Neki ukrajinski novinski izvori navode da napad nije izveden bespilotnim letelicama, već krstarećim raketama iz vazduha Storm Shadow koje su isporučili Britanci. Ovo, međutim, tek treba da bude potvrđeno.

💥 БАВОВНА У КРИМУ: детонує склад, горить база окупантів

Krimski most je u ponedeljak pretrpeo drugi napad od početka rata od strane dve pomorske bespilotne letelice.

Ovo je bio peti napad Ukrajine na Krim ove nedelje. Ruska vojska je odgovorila na prethodne napade udarom na vojne ciljeve visoke vrednosti u Odesi i obližnjim regionima.

Napad na Odesu nije bio jedina eskalacija, 22. jula. Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je kasnije tokom dana da su četiri reportera Izvestija i RIA Novosti povređena u ukrajinskom napadu kasetnom municijom u regionu Zaporožja.

Odvojeno, ministarstvo je u svom dnevnom brifingu saopštilo da je veliki broj poljskih i nemačkih plaćenika stradalo u ruskom udaru 6. jula na ukrajinsku akademiju oružanih snaga u Lavovu.

Rusko ministarstvo je takođe saopštilo da je ruska vojska odbila novi talas ukrajinskih napada u pravcima Donjecka, Krasnog Limana, Južnog Donjecka i Zaporožja.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version