Naslovna Novosti Rusi uhvaćeni u zasedi na svom tlu; proukrajinski Čečeni napali kamion u...

Rusi uhvaćeni u zasedi na svom tlu; proukrajinski Čečeni napali kamion u Belgorodu [VIDEO]

2
grupa cecenskih placenika najverovatnije dudajevca napala je ruski vojni kamion u belgorodu
grupa cecenskih placenika najverovatnije dudajevca napala je ruski vojni kamion u belgorodu
google news

Grupa čečenskih plaćenika, najverovatnije Dudajevca, napala je ruski vojni kamion u Belgorodu, na teritoriji Rusije. Slike sa velikim emotivnim ushićenjem objavili su Ukrajinci.

Na snimcima se vidi kako vojni kamion Ural 4320 sa oznakama ruskih snaga koji se bore u Ukrajini uhvaćen u zasedi čečenske diverzantske izviđačke grupe.

Pod vatrom Čečena, kamion gubi kontrolu i udara u drvo pored puta. Nakon napada, tokom inspekcije, ruski vojnici se mogu videti likvidirani u kamionu.

Snimke je objavila obaveštajna služba Ministarstva odbrane Ukrajine (GUR) uz poruku: „Čečenski vojnici nastavljaju borbu protiv ruskog okupatora, štiteći ukrajinski i čečenski narod“.

Cenzurisani, snimci se mogu pogledati na GUR-ovom zvaničnom Jutjub propagandnom nalogu.

Чеченські воїни продовжують боротьбу з російськими окупантами
Dudajevci u napadu na kamion ruske vojske

Diverzije poput ove sve su učestalije na ruskom tlu. Kadirov je čak tražio dozvolu da pošalje vojsku od 70.000 čečenskih boraca u Belgorodsku oblast.

Čečenski kadirovci i čečenski dudajevci međusobno se bore u Ukrajini od prvog dana

Ramzan Kadirov i njegov čečenski bataljon ne predstavljaju apsolutno sve Čečene. Vesti da se druga grupa Čečena (Dudajevci) bori na strani Ukrajine, prisutne su od prvog dana eskalacije sukoba 24. februara 2022. godine, nastavljajući tako ’’Treći čečenski rat’’.

Da bi se najbolje razumelo o kome se radi, treba se vratiti u prošli vek, u vreme Prvog i Drugog čečenskog rata.

Kadirovci spredstavljaju apsolutnu vlast u Čečeniji po dinastičkom vojnom sistemu. Ramzan je sin Ahmata Kadirova, onog koji je vodio Čečeniju, koji se borio protiv Rusije, a zatim vratio oružje u drugom čečenskom ratu. Ubili su ga čečenski fundamentalisti, kada je mladi Ramzan preuzeo vlast.

spremni za ukrajinu u svakom trenutku odred ahmat 1 formiran u ceceniji
Kadirov pored oklopnog vozila Ahmat odreda

Kadirovci su nakon toga postali sastavni deo armije Ruske Federacije kao predstavnici legalne Čečenske Republike. Od svih najpoznatiji je odred Ahmat-1, prošle godine formiran u Čečeniji.

Pre nego što je klan Kadirov preuzeo vlast u Čečeniji, regionom je vladao Džohar Dudajev, koji je predvodio separatistički pokret i bio vođa samoproglašene Čečenske Republike Ičkerije. Dudajeva su takođe 1996. godine ubile ruske službe.

Likvidacija Džohara Dudajeva
Likvidacija Džohara Dudajeva

Čečenski bataljon, poznat kao Dudajevci, i danas se bori u Ukrajini protiv Rusa i implicitno protiv Kadirovca od prvog dana podržava NATO.

Dudajevci, oni koji su preživeli čečenske ratove, prisutni su na istoku Ukrajine od 2014. godine kada su aktivno učestvovali u borbama protiv proruskih snaga, iz republika Donjeck i Lugansk.

2 KOMENTARA

  1. Diverzanti pucali na kamion,moz misliti.A ovi to reklamiraju na sva zvona…to je unazadilo rusku vojnu moc decenijama unazad…kukavice i zlikovci.ukri i dude zajedno

  2. Čitsta teroristička tvorevina. Kukavička zaseda ko pravi kriminalci divljeg zapada. Kad bi se lepo dogovorili Rusi i Kinezi i potpomogli separatiste u americi i engleskoj da vrate istom merom, mada mi je i malo sumnjičav snimak, da se posle šetaju ulicom ko oslobodioci, mada sve je moguće.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version