Naslovna Novosti Taktika koju zapadne prestonice sve češće da koriste: Varšava tajno prebacila helikoptere...

Taktika koju zapadne prestonice sve češće da koriste: Varšava tajno prebacila helikoptere Mi-24 Ukrajini

14
makedosnki mil mi 24v
makedosnki mil mi 24v
google news

Poljska je nedavno predala Ukrajini oko 10 sovjetskih helikoptera Mi-24.

Volstrit Žurnal, pozivajući se na izvore upoznate sa temom, izveštava da je Ukrajina od Poljske tajno dobila desetak sovjetskih aviona Mi-24.

Prema pisanju publikacije, transfer helikoptera iz Poljske nije javno objavljen, pošto je Varšava to radije čuvala u tajnosti.

Pored činjenice da su se informacije “pojavile” u ovoj štampi, rešenje koje je usvojila Poljska postalo je sve češća praksa. Usled sve većeg pritiska javnosti i prosečnog zapadnog građanstva koje najviše trpi sponzorisanje Ukrajine, tu su i brojni snimci uništenih skladišta zapadnih sistema naoružanja.

Na kraju krajeva, generalima Ruske Federacije, koji mogu da reaguju precizno prema količinama vojne tehnike koja se šalje u Ukrajinu, može biti od koristi podatak o tačnom broju vojne tehnike koja je poslata u Ukrajinu.

Usled sve češćih snimaka uništavanja zapadne opreme, čak su se i SAD u nekim slučajevima opredelile za slično rešenje i nisu objavile tačan broj dronova poslatih Ukrajini.

black hawk i mi 24
black hawk i mi 24

Poslednji primer za to je kasetna municija, a američki zvaničnici izbegavaju da otkriju bilo kakve podatke o količini municije ove vrste isporučene Ukrajincima.

Helikopteri za Ukrajinu

Istovremeno, kako se navodi u američkom izdanju, ukrajinska vazdušna flota ostaje mala u poređenju sa ruskom. Ukrajinske letelice takođe imaju manje napredne sisteme za navođenje i zaštitu od onih u Ruskoj Federaciji.

Ukrajina koristi vazduhoplovstvo u ograničenoj meri kako ne bi izgubila letelice, naglašava se u materijalu.

Ranije je saopšteno da će Češka u Ukrajinu prebaciti dodatne jurišne helikoptere. Prošle godine je zemlja već predala neke borbene helikoptere Ukrajini.

U zamenu onih koji su isporučeni Ukrajini, Češka je pogodila isporuku helikoptera iz SAD.

MAKEDONSKI Mi-24V
MAKEDONSKI Mi-24V

Pred Češke, Severna Makedonija je Ukrajini prebacila 12 helikoptera Mi-24. Prebacivanje borbenih helikoptera održalo se 29. marta.

14 KOMENTARA

  1. Zaboravih Libiju, razbucali je i ostavili u kamenom dobu, a bila zemlja jaca od svih po prihodu, sad i od njih kradu, ne bi Amerika ovaj sada rat izdrzala da ne krade naftu na vise mesta.

  2. Ivane ti malo odluta, nismo mi izgubili rat od Hrvata nego od agresora, kao ni Sirija, Irak, hoces mi reci da Pakistan ne zasluzuje da ima zemlju dosli jevreji i samo oduzeli zemlju, vrse teror nad njima jos ih nazivaju teroristima, Sirija je bila zemlja procveta i blagostanja, ali ebiga mnogima je to smetalo i dugovali su joj pare za naftu, sad im kradu naftu ko i u Siriji , to su tvoji prijatelji ucinili, ko god nece da im se povinuje ili im smeta oni ih unistavaju. Epa poenta ovog rata nije da se dobije na frontu, nego da se raz.ebe ta banda, BRIKS lepo napreduje

    • Мењам 40 год. стару Ладу Жигули за 3 нова Ламборџинија, уствари, мењам комплетну руску технику за западну, Ракета сатове за Ролексе, руске моторе за Дукатије, руски мобилни за ТВОЈ андроид или комп са кога шаљеш ове бљувотине па све до прехрамбених производа!!!
      И да, Израел никада није био у сукобу са Пакистаном, провери на америчком Гугл Мепс где се налазе обе државе, иначе обе нуклеарне силе. Уствари користи софтвер и хардвер Руске Федерације, ДР ( северне Кореје, јужна прави Галакси и друго, има светску ауто индустрији а исти народ? ) Кореје.
      Јави се да тргујемо, дам ти рубљу за долар.

  3. Dajte ljudi nesto normalno i mladje od pedeset godina, ili barem nesto sto je letelo u ovom veku, sprdate se Ukrainskim narodom, od te drzave jos odavno kad su je napujdali i slagali covecanstvo da ih kao Rusi ugnjetavaju nema nista, al po Grckoj oko plaza videh dosta Ukrajinskih tablica, verovatno izbeglice dosle na plazu da se okupaju, jadno i bedno za covecanstvo sta rade.

  4. Ne vrede vam ni kože e čakšire, svim tim stvarima samo dovodite ukraince u zabludi da bi više njih ginulo, cela zapadna Evropa je slamka na ono što Rusija ima, ne čačkajte medveda da ne iste ostali samo prah i pepeo, to važi i za poljsku, jer znaju poljaci kako su prošli u sukobu sa Rusima

    • Mislim da lupetaš.čiste gluposti. Ta navodno velika sila sa tako strašnim oružjem koje bi ti silno želio da Rusi imaju padaju ti u vodu. Istina imaju nuklearno oružje ali i ono je zastarijeli a Rusi da se ne boje kontra udara zapada odavno bi osvojili Ukrajinu bacivši na nju jednu atomsku Nemogu pobijediti Ukrajinu konvencionalnim oružjem iz jedinog razloga zbog kojeg ste i vi izgubili rat od Hrvata.Ruska a i Srpska vojska nema kadar za vođenje takvog rata to jest fali vam ratna inteligencija i visoko motivirana vojska. Niste nikad u povijesti dobili niti jedan rat. Bijeliti ste gubitnici i država vam se sve više smanjuje. Tako da ćete uskoro imati velikih problema zadržati Vojvodinu i Sanđak. Htijeli ste sve a dobili ništa a u konačnici izgubili i Kosovo. Mislim da si shvatio u kakvoj je situacija Rusije i Srbije. Ruse čeka još dosta boli jer se spremaju još neke takozvane Ruske regije odvojiti od nje.

      • Ma ti si dečko slučaja psihijatri, nemaš veze o čemu pričaš, ma mi te volimo ovako zaglupljenog i opsednutog mržnjom, vi da pobedite, vi Zagrebački šminkeri, pa vs i Šipce samo Ameri drže kao braborke, ali znaj još se karte dele pa ćemo videti.

      • Mudro zboriš komšija , niko ne laže ko što Srbin slaže i to samog sebe ! Navodno nisu izgubili rat od Hrvata a masovna vojna Bežanija trakorima se ignoriše. Onda kao nije u Hrvatskoj i BiH ratovala Vojska Srbije a sve je tokom ratova tamo dolazilo iz Beograda, od para i logistike do oficira i oružja . Pa onda se hrabro borili 1999 na Košarama a kapitulaciju potpisali u Kumanovu pa ih NATO najurio sa Kosova , itd itd red srpskih vojničkih laži je podugačak !

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version