Naslovna Novosti Gubitci nakon amaterske greške Britanaca i Ukrajinaca: najmanje 5 ukrajinskih Su-24 i...

Gubitci nakon amaterske greške Britanaca i Ukrajinaca: najmanje 5 ukrajinskih Su-24 i skladište raketa Storm Shadow

5
gubitci nakon amaterske greske britanaca i ukrajinaca najmanje 5 ukrajinskih su 24 i skladiste raketa storm shadow
gubitci nakon amaterske greske britanaca i ukrajinaca najmanje 5 ukrajinskih su 24 i skladiste raketa storm shadow
google news

Uništavanje ciljeva koji se nalaze unutar aerodroma potvrdilo je i rukovodstvo Oružanih snaga Ukrajine, što je ukazalo na oštećenja avijacije, ne precizirajući o čemu se radi.

Istovremeno, više podataka o gubicima ukrajinske strane dao je američki novinar Stiven Brajan u članku napisanom za Asia Times. Prema njegovim rečima, Rusi su napadom na aerodrom Starokonstantinov uspeli da onesposobe pet aviona Su-24 koji pripadaju 7. brigadi.

starokonstantinov
starokonstantinov

Taktička avijacija ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva i skladište krstarećih raketa britanske Storm Shadow.

Kako je preneo američki novinar, još nije poznato da li je jedinica bazirana na aerodromu u Hmeljničkoj oblasti bila jedina opremljena britanskim raketama dugog dometa.

Gotovo sigurno i nećemo saznati detalje uzveši u obzir da Ukrajinske službe svakodnevno izlaze sa prosto neverovatnim podatcima. Naime prema Ukrajini već danima se ruske rakete i dronovi obaraju stoporocentno ili eventualno, lošim danima sa uspehom od 95%.

Podatci su toliko impozantni da bi im pozavideo i Izrael, smatran za najbolje protivraketno čuvanu zemlju na svetu. Izrael je zemlja površine 22,145 km² dok Ukrajina zauzima površinu od 603,700 km². Podsetimo, Ukrajina je oko 1,7 puta veća od Nemačke.

U svakom slučaju, 29. maja Vazduhoplovstvo Ukrajine je pretrpelo značajne gubitke.

Amaterske greške dovele do uništenja britanskog skladišta raketa Storm Shadoe i obaranja ukrajinskih Su-24

Stiven Brajan smatra ukrajinske i britanske ministre odbrane Alekseja Reznikova i Bena Volasa odgovornim za ovaj incident. Volas je na internetu postavio sliku razglednice na kojoj je prikazan ukrajinski avion Su-24 naoružan raketom Storm Shadow, koju je takođe podelio njegov kolega u Ukrajini.

Ovo ne bi ništa značilo da se na slici nije pojavio i amblem 7. brigade taktičke avijacije. Kao rezultat toga, utvrđivanje njegove lokacije bilo je samo pitanje vremena za ruske specijalne službe.

Objava koju su promovisali ministri odbrane Velike Britanije i Ukrajine takođe je istaknuta u ruskoj štampi. Prema ruskim ocenama, da Reznikov nije bio ministar odbrane, već običan bloger, „onda bi ga oficiri SBU već odavno sproveli u kazamat“.

Na internetu se pojavila serija satelitskih fotografija koje potvrđuju ruske udare. Objavljeni su u parovima, prikazujući situaciju pre i posle raketnih napada.

ukrajinski su 24 nosi storm shadow
ukrajinski su 24 nosi storm shadow

Na snimcima se vidi oštećenje nekoliko letelica, kao i uništene zgrade u kojima su se, najverovatnije, nalazile britanske krstareće rakete Storm Shadow.

Na aerodromu Starokonstantinov stacionirana je 7. brigada taktičke avijacije Vazduhoplovstva Ukrajine, koja je modernizovala raspoložive avione Su-24MR. Ovi avioni su korišćeni za lansiranje britanskih projektila Storm Shadow velikog dometa.

U noći 29. maja došlo je do masovnog napada na vojne jedinice širom Ukrajine. Najmanje 54 bespilotne letelice Geran-2, kao i krstareće rakete iz vazduha i mora, bile su uključene u napad.

5 KOMENTARA

  1. Zar Rusi i pored tolikih satelita,aviona-radara,izviđačkih aviona i dronova kao i obaveštajne službe u “neposrednom komšiluku”,u državi u kojoj ima preko 20 procenata stanovništva ruske nacionalne pripadnosti zbog čijeg položaja se između ostalog i vodi ovaj rat- moraju čekati da im ministri neprijateljskih zemalja otkriju da se na aerodromskoj pisti nalazi 13 “parkiranih” vojnih aviona (sa slike)???
    Ili možda tih 13 aviona nisu bilo dovoljno atraktivne mete za njihove dronove , rakete i avione pa su čekali da stignu i britanske rakete???
    Nisu tu čista posla!!!
    Tu nešto “smrdi”!!!

  2. Ha ha debila ukrainskih skupa sa engleskom masonerijom to bi bilo to sta se tiče ukr su 24 možda ima jos koji na postolju ispred neke tvornice skole…

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version