Naslovna Avijacija Najnoviji trenažni avion američkih vazduhoplovnih snaga završava taksi testove pre prvog leta

Najnoviji trenažni avion američkih vazduhoplovnih snaga završava taksi testove pre prvog leta

0
boeing saab t-7a red hawk
boeing saab t-7a red hawk
google news

Vazdušni gigant Boing saopštio je u utorak da je njegov mlazni trenažer T-7A Red Hawk uspešno završio taksi testove, što je kritičan korak u verifikaciji sposobnosti i sistema za upravljanje na zemlji naprednog trenažera za Vazduhoplovstvo SAD.

„Kontrole letenja i komande za sistem „fly-by-wire“ bile su jasne i avion je odlično manevrisao“, rekao je Stiv Šmit, Boingov glavni probni pilot T-7. “Sve je funkcionisalo kako je dizajnirano i očekivano.”

Kompanija kaže da je ovaj avion jedan od pet inženjerskih i proizvodnih razvojnih aviona koji će biti korišćeni za testiranje leta u Sent Luisu, a zatim će preći u vazduhoplovnu bazu Edvards kako bi nastavio dalje testiranje na jesen.

„Naši prioriteti su razvoj ovog naprednog trenažera i njegovo upoznavanje budućih pilota lovaca i bombardera“, rekla je Evelin Mur, potpredsednica i menadžerka programa T-7. „Ovaj test nas dovodi korak bliže T-7A Red Hawku koji se diže u nebo.

Od dodele ugovora, Boing je leteo sa dva proizvodna reprezentativna aviona do šest letova dnevno beležeći više od 7.000 podataka i testnih tačaka koji potvrđuju pouzdanost platforme.

Trenažni T-7A Red Hawk ukratko

T-7A Red Hawk je višenamenski avion za obuku i naprednu borbu koji je razvijen od strane američke kompanije Boeing u saradnji sa švedskom kompanijom Saab. Ovaj avion je namenjen za obuku pilota i razvoj njihovih veština, kao i za podršku u naprednim borbama.

Evo nekih ključnih informacija o T-7A Red Hawk:

  1. Dizajn: T-7A Red Hawk je avion srednje veličine, dvosed sa tandem konfiguracijom sedišta za instruktora i pilota. Ima modernu aerodinamičku konstrukciju sa naprednim kompozitnim materijalima.
  2. Avionika: Red Hawk je opremljen najsavremenijom avionikom i sistemima za obuku. To podrazumeva napredni kokpit sa velikim višenamenskim displejima, digitalne instrumente, kao i sisteme za simulaciju i obuku.
  3. Performanse: Avion pokreće turboventilatorski motor koji mu pruža odlične dobre u letu. Ima visoku pokretljivost, sposobnost izvođenja akrobatskih manevara i simuliranje različitih borbenih situacija.
  4. Napredne mogućnosti: T-7A Red Hawk ima mogućnosti za borbu, uključujući integraciju oružja, elektronske ratne sposobnosti i senzore za otkrivanje i praćenje ciljeva. Ovo omogućava pilotima da steknu iskustvo u operacijama borbe.
  5. Fleksibilnost i interoperabilnost: Avion je dizajniran da bude fleksibilan i lako prilagodljiv za različite potrebe i zahteve. Takođe je interoperabilan sa drugim modernim vojnim avionima, što olakšava integrisanje u šire borbene mreže.

T-7A Red Hawk je odabran kao naslednik aviona T-38 Talon u američkom vojnom programu obuke pilota. Očekuje se da će ovaj avion igrati ključnu ulogu u obuci budućih vojnih pilota i pripremi za složene borbeno-oklopne operacije.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version