Naslovna Novosti Nemačka Ukrajini predala dva vozila za deminiranje Wisent 1 dok prvi put...

Nemačka Ukrajini predala dva vozila za deminiranje Wisent 1 dok prvi put vidimo i upotrebu robota za miniranje

1
wisent 1
wisent 1
google news

U jeku učestalih gubitaka oklopnih vozila i tenkova, Nemačka je Ukrajini predala dva vozila za deminiranje Wisent 1. Vozila sa modifikovanim trupom tenka Leopard 1 su dizajnirana da stvaraju prolaze u minskim poljima.

Isporuke se prijavljuju na zvaničnom sajtu nemačke vlade.

Vozila su opremljena visokom balističkom zaštitom standarda NATO 4569 nivoa 5 (projektil 25 mm) i protivminskom zaštitom nivoa 3 (detonacija visokoeksplozivne protivtenkovske mine sa masom punjenja od 8 kg eksploziva).

To obezbeđuje maksimalna bezbednost posade. Neki modeli tenkova imaju minsko sečivo pune veličine, kojim se probijaju kroz minska polja.

Oružane snage Ukrajine dobile su četiri takva vozila iz Nemačke. Ukupno bi Ukrajinci trebalo da dobiju najmanje 42 komada opreme za čišćenje mina.

Ugovor o proizvodnji za Ukrajinu su ranije ove godine dobile nemačke i britanske kompanije Flensburger Fahrceugbau Gesellschaft (FFG) i Pearson Engineering. Pearson Engineering je jedan od vodećih svetskih proizvođača uređaja za deminiranje.

Ukrajinska vojska počela da koristi robote kao sistem za daljinsko polaganje sovjetskih mina

Vojnici ukrajinske 28. mehanizovane brigade koriste malo kopneno vozilo bez posade sposobno da razbacuje protivtenkovske mine.

Na društvenim mrežama pojavio se video snimak koji pokazuje nešto što izgleda kao malo kopneno vozilo bez posade koje „razbacuje“ protivtenkovske mine TM-62M iz sovjetske ere.

Sistem bespilotnih vozila je navodno dizajniran da ojača postojeće prepreke, zatvori trake, praznine i uprlja i zaštiti bokove.

UGV se koristi u tandemu sa dronom u vazduhu za daljinsko i bezbedno raspoređivanje protivtenkovskih mina na rutama mogućih proboja neprijatelja, kao i za zaštitu bokova. Korišćenje ovog improvizovanog daljinskog sistema nam omogućava da sačuvamo ljudske živote i da neopaženo postavimo mine u blizini neprijateljskih položaja.

Vredi napomenuti da protivvozne mine sa metalnim kućištem nisu mogle biti slučajno aktivirane tako što bi ljudi nagazili na njih.

1 KOMENTAR

  1. Rusija ne može da izgubi ovaj rat, NI PO KOJU CENU!!!! to bi bilo poniženje za ccelokupni ruski narod za celokupni miroljubivi svet, to bi bilo opet hegemonija i diktatorski režim jedne sile da vlada svetom… u tom kontekstu radi se i o ukrajini…A onda bi Na čelu sa fašistom zelenskim ukrajinom zlikovački zapad radio šta mu se ćefne, pljačkanje prirodnih resursa ukrajine, prijem iste u zločinačku organizaciju nato, razmeštanje svih oruđa i oružja uključujući i nuklearno na domet, distancu samo 4 min. do Moskve…i sledilo bi raspsrčavanje rusije, na kantone i uzurpiranje ogromnih ruskih resursa…Naravno to Putin neće i ne sme da dozvoli, jer zna šta krvolici nameravaju….u tom slučaju je neizbežno aktiviranje svih skoro 6.000 nuklearnih bojevih glava, svaka 14 puta jača od one bačene na hirošimu….Zazo ti lajavi kerovi i keruše moraju sto puta da se zapitaju kada laju: Putin mora da izgubi ovaj rat. AJD DA VIDIMO P…..VAM MATERINA fašistička.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version