Naslovna Novosti Ruska vojska napala proizvodne pogone ukrajinskih dronova

Ruska vojska napala proizvodne pogone ukrajinskih dronova

8
ruska vojska napala i proizvodne pogone ukrajinskih dronova kamikaza
ruska vojska napala i proizvodne pogone ukrajinskih dronova kamikaza
google news

Visokoprecizni udari ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga uništili su proizvodne pogone ukrajinskih dronova kamikaza.

Prema zvaničnim podacima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, ruske Vazdušno-kosmičke snage su noću napale mesta proizvodnje jurišnih dronova, pogođeni su namenski objekti.

Ovo pruža priliku da se smanje rizici od napada ukrajinskih bespilotnih letelica kako u zoni fronta tako i na teritorijama koje se graniče sa Ukrajinom. Proizvodnja kojih tipova bespilotnih letelica je uništena još nije precizirana.

Međutim, s obzirom na činjenicu da je Kijev učestalo koristi bespilotne letelice udarnog tipa, takvi napadi ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga su sasvim očekivani.

UKRAJINSKI POP SA REKLAMOM ZA DRON

Stručnjaci primećuju da je bilo sasvim moguće utvrditi tačne koordinate proizvodnih pogona nakon hvatanja nekoliko dronova kamikaza, iako je poznato da informacije o kritičnim infrastrukturnim objektima Ukrajine često prenose sami Ukrajinci.

Treba napomenuti da je noćas jedan od glavnih udaraca izvršen na Krivoj Rog, gde bi mogla da se nalazi pomenuta proizvodnja bespilotnih letelica. Nabrajamo u nastavku teksta nekoliko manje poznatih ali interesantnih dronova ukrajinske proizvodnje.

Kulon (Ukrajina)

Kopija rusko-iranskog UAV ”Geranj-2” (Герань-2) sa bojevom glavom od 50-60 kg. Dolet do 1000 km.

geran 2
Geranj-2

Gorlica (Ukrajina)

Konstrukcija kompanije «Antonov» iz 2017, nije pušten u serijsku proizvodnju. Uz pomoć stručlјaka iz Kanade, Francuske i Švajcarske, letilica dorađena za veći operativni radijus. 

gorlica
gorlica

Mugin-5

Više puta je već korišćen za dejstva po cilјevima na Krimu. Originalni dron SkyEye 4450 kineske proizvodnje i njegove modifikacije Ukrajinci su koristili za udare na Novošahtinske rafinerije (Новошахтинский завод нефтепродуктов).

mugin 5

UJ-22 Airborne

”UJ-22 Airborne” ima kontrolisani radijus letenja od 100 km; postiže maksimalnu brzinu od 160 km/h, minimalnu od 90 km/h a krstareća brzina je 120 km/h; Maksimalne performanse zemaljske kontrolne stanice, 24/7 sati; Nosivost letilice – do 20 kg; Prosečno vreme pripreme BPL za lansiranje je 3 minuta pri čemu komandnu stanicu opslužuje tročlana posada.

dron uj 22
dron uj 22

Furija

A1-CM Furija je ručni taktički izviđački dron koji je razvio Athlon Avia sa sedištem u Kijevu. Dron ima trajanje leta do tri sata i radni domet od 50 kilometara. Obično je opremljen elektro-optičkim sistemom, aapravljen od kompozitnih materijala (fiberglas, karbonska vlakna, kevlar).

Od 2014. godine Furija se široko koristi tokom operacije združenih snaga u istočnoj Ukrajini za izviđanje iz vazduha i prilagođavanje artiljerijske vatre.

Sistem se sastoji od tri bespilotne letelice, tri dnevna i dva noćna opremljena termovizijima. Promotivni video ovog drona možete pogledati ovde.

8 KOMENTARA

  1. Само една тактичка од 10 килотони на еврејскиот нацист Зеленко меѓу очи. Слава на Русија!!!

  2. Očigledno da “oružjeonlajn” plaća Kremlj a uređuju Lavrov i Bocan Harčenko. Treba da vas je sramota što podržavate agresora i zlikovca Putina i zlikovački Putinov režim .

  3. telefonske zice bruje
    Vladimir Putin porucuje
    Vetar puse oluja se sprema
    od Ukrajinaca mi spasa nema
    srbija mi pomoc mora
    posaljite mi puno traktora
    i u njima crne vrece
    ruska vojska nazad krece

  4. Зеленски, извини што су наши војници ‘рокнули’ ваше “Леопарде”и “Вредлије “,о уништеним погонима за производњу дронова и да не говорим,…мислим…стварно не знам шта им је било!

  5. Није проблем што су Украјинској ‘војсци’ кола кренула низбрдо, већ да је ‘коњ’ остао на врху!

  6. Колико ће још Украјинских(НАТО)дронова бити оборено до краја рата(пардон,специјалне војне операције),то не зна нико!

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version