Naslovna Novosti Kadirov najavio početak ofanzive specijalnih snaga „Ahmat“ i puka „Sever-Ahmat“

Kadirov najavio početak ofanzive specijalnih snaga „Ahmat“ i puka „Sever-Ahmat“

1
ahmat odred
ahmat odred
google news

Ramzan Kadirov, šef Čečenske Republike, najavio je početak ofanzive ruskih trupa. Kadirov u svom saopštenju tvrdi da su čečenske jedinice dobile novo naređenje da se prerasporede i započnu aktivna neprijateljstva na teritoriji Donjecke Narodne Republike (DNR).

Prema dobijenim uputstvima, zadatak boraca čečenskih jedinica je da oslobode jedan broj naselja. Tako ovaj region postaje područje odgovornosti čečenskih jedinica.

Istovremeno, u ovaj region su prebačene snage specijalnih snaga „Ahmat“ i puka „Sever-Ahmat“. Pored toga, naređenja za pokretanje ofanzive dobile su i druge jedinice Ahmata Ministarstva odbrane Rusije i Ruske garde, koje se nalaze na drugim delovima linije kontakta u Zaporožju i Hersonskoj oblasti.

Kadirov je primetio razliku u pristupu između ruske vojske i njihovih NATO i ukrajinskih kolega:

spremni za ukrajinu u svakom trenutku odred ahmat 1 formiran u ceceniji
spremni za ukrajinu u svakom trenutku odred ahmat 1 formiran u ceceniji

„Za razliku od evropskih i ukrajinskih medija koji su pokušavali da nas nekoliko meseci uplaše fantastičnom i zastrašujućom ofanzivom, mi nećemo ništa da oglašavamo.

Umesto preliminarnih pretnji i izjava, ove ruske trupe su, prema Kadirovu, jednostavno krenule u akciju: „Umesto toga, javljam: ne čekajući NATO-ukrajinsku ofanzivu, počela je ofanziva jedinica Ahmat. Umorni smo od čekanja.”

Odred Ahmat

Još novembru prošle godine, završeno je kadrovsko formiranje nove strukturne specijalne jedinice Kancelarije ruske rosgvardije u Čečenskoj Republici – OMON „Ahmat-1“, saopštio je šef republike Ramzan Kadirov.

U strukturi je otvoreno više od dve hiljade novih radnih mesta. Sva mesta su popunjena, rekao je Kadirov. Načelnik Odeljenja Federalne službe trupa Nacionalne garde Ruske Federacije za Čečensku Republiku Šarip Delimhanov predvodio je formiranje personala „Ahmat-1“.

„Na poligonu u sastavu jedinice uglavnom su iskusni borci, borbeni oficiri, iskusni u brojnim specijalnim operacijama protiv međunarodnog terorizma. Oni su spremni u bilo kom trenutku, da po pozivu napreduju u zonu SVO u Ukrajini i brane interese naše otadžbine“, rekao je Kadirov.

Spremni za Ukrajinu u svakom trenutku   Odred Ahmat 1 formiran u Čečeniji

Komandant OMON-a je Alihan Šavhalov [OMON – sistem specijalnih policijskih jedinica u sastavu Nacionalne garde Rusije, Rosgvardije]. On se odlično dokazao, ispunjavajući zadatke koje je rukovodstvo Ruske Federacije postavilo tokom Novog svetskog rata, istakao je šef Čečenije.

On je napomenuo da je jedinica opremljena savremenim naoružanjem i opremom. Osoblje ima sve što je potrebno za službu i izvršavanje dodeljenih operativnih i borbenih zadataka bilo koje složenosti.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version