Naslovna Novosti Šojgu: Drugi američki PVO raketni sistem Patriot pogođen u Kijevu nedavno

Šojgu: Drugi američki PVO raketni sistem Patriot pogođen u Kijevu nedavno

11
patriot
patriot
google news

U Kijevu, tokom visokopreciznih udara ruskog vojnog osoblja na vojnu infrastrukturu Ukrajine, uništen je američki PVO raketni sistem Patriot. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je to saopštio na konferencijskom pozivu u utorak. Prema njegovim rečima, to se dogodilo ovih dana.

Pored toga, prema rečima ruskog vojnog komandanta, u Hmeljnickom, Ternopolju i Nikolajevu uništena su velika skladišta u kojima se nalazilo oružje i oprema koju su kijevskom režimu isporučile zapadne zemlje.

ministar odbrane sergej sojgu pored podmornice knjaz vladimir u gadzijevu 2021 godine
ministar odbrane sergej sojgu pored podmornice knjaz vladimir u gadzijevu 2021 godine

Podsetimo, ovo je drugi PVO sistem Patriot koji je uništila ruska vojska u Ukrajini od tri koje su isporučile Sjedinjene Države. Prvi je pogođen hipersoničnom raketom Kinzhal. Ovo je saopšteno u Ministarstvu odbrane Rusije 16. maja. Saopšteno je o uništenju pet lansera i radara američkog kompleksa.

Govoreći u konferencijskom pozivu sa novinarima, Šojgu je dodao da je ukrajinska vojska u maju izgubila najmanje 16.000 vojnika i više od 400 jedinica opreme. On je takođe rekao da su ruske snage presrele i uništile 196 raketnih sistema HIMARS, 16 raketa HARM i 29 krstarećih raketa Storm Shadow.

Ukrajinske vlasti nisu komentarisale Šojguove izjave. Ukrajinske tvrdnje u vezi sa prvim incidentom su se kretali od potpunog poricnja svega do tvrdnje da su oborili čak i više raketa Kindžal nego što je Rusija lansirala tu noć.

Rusko Ministarstvo odbrane je ranije ovog meseca već uništilo raketni sistem Patriot u Kijevu u noći 15. maja. Pentagon je zauzvrat 18. maja izvestio da je sistem popravljen.

Pojavili su se prvi satelitski snimci sa navodnog mesta prvog napada na ukrajinske PVO sisteme Patriot. Rusi su nedavno ismejali uništene američke PATRIOT odbrambene sisteme u Ukrajini.

patriot
patriot

Od početka maja, samo ukrajinska prestonica je bila na udaru ruskih snaga 17 puta, saopštile su gradske vlasti.

Ukrajina je do nedavno posedovala dva sistema PVO Patriot u okviru svojih granica, od kojih su jedan donirali Sjedinjene Države, a drugi združeno Nemačka i Holandija.

11 KOMENTARA

  1. IVAN, TVOJU UKRAINCI SE NAORUXAVAJU JOS OD DVEHILJDITIM A INTEZIVNO OD MINSKA SPORAZUMA,ZNACI NISU BILI GOLORUKI A RUSI SU OKLEVALI JER SMAYRAJU DA SU STANOVNICI UKRAINA NJIHOVA BRASA DOK SU UKR.FASISTI MRZELI RUSE KAKO SVOJE TAKO I RYSKE, MENI JE TEBE ZAO,POZDRAV I ZIVEO M I R!

  2. Ovi Rusi su teška smijurija! Napali državu koja se u početku branila vilama, a da su imali pristojno oružje, uništili bi skoro cjelokupno Rusko, parkirano nadomak Kijeva! Teški lažovi, mogli bi makar jednom potvrditi riječi, koje služe za unutrašnju propagandu, jer druga strana sve potkrijepi snimcima, a i oni imaju satelite, pa bi mogli pokazati to što su uništili! Jedino što će biti uništeno je sama Rusija, nakon kompletnog naoružavanja Ukrajine, nakon čega slijedi svrgavanje tiranina i borba oligarha za prevlast, što će rezultirati odvajanjem raznih republika i oblasti Ruske federacije. To je jedini mogući scenarij, a do tada, neka “junaci” pljačkaju, što civile, što poginule saborce. Velika Crvena armija je spala na te grane, lešinara i kukavica, koji bježe iz države. Pi! Slava Ukrajini!

  3. Naj više uživam kad se pojave glasine da su Rusi uništili oružje koje zapad šalje ukrajini. Da nije zapada i njihovog ubojitog oružja nebi bilo rata. Kad se zapad stuče po glavi, bit će mir u svijetu. SAD j najveće zlo na svijetu.

    • Ruka ti se pozlatila druze. Svetsko zlo globalizma je plod americke hegemonije. Cak ce i poslusnici koje je amerika postavila na celo bednih evropslih zemalja, okrenuti ledja i otkaxati poslusnost, kada amerika padne. A pocelo je polako, sa opadanjem vrednosti dolara da se kruni bastion zla.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version