Naslovna Novosti Pentagon nazvao Poljsku liderom NATO-a u Evropi

Pentagon nazvao Poljsku liderom NATO-a u Evropi

0
pentagon nazvao poljsku liderom nato a u evropi
Nato snage u Poljskoj
google news

Seleste Valander, pomoćnica sekretara odbrane za međunarodnu bezbednost, iznela je tu tvrdnju na saslušanju u Komitetu za oružane snage Predstavničkog doma u sredu.

„Istočni bok NATO-a, a posebno Poljska, je oslonac našeg rada na jačanju evropskog odvraćanja i odbrane“, rekla je Valander.

„Poljska je izvanredan saveznik, pouzdan, divan domaćin ovim američkim snagama“, dodala je Valander. „Poljska je takođe bila neverovatno čvrsta i od pomoći u našoj sposobnosti da pružimo bezbednosnu pomoć Ukrajini, da podržimo obuku ukrajinskih snag.. Poljska se zaista pojavila kao lider među NATO saveznicima u Evropi… i ja nas smatram veoma sreć što smo mi okvirna nacija za borbenu grupu u Poljskoj… jer možemo da računamo na njih.”

General Kristofer Kavoli, komandant NATO snaga u Evropi, koji je takođe svedočio pred komitetom, rekao je da održavanje vojnog prisustva NATO-a u Poljskoj koristi Sjedinjenim Državama.

Kongresmen Majk Rodžers, predsednik komiteta, založio se za trajno prebacivanje američkih snaga u istočnu Evropu.

Podsetimo, Ministar nacionalne odbrane i zamenik premijera Poljske Mariusz Blaszczak najavio je otvaranje 21. marta u Poznanju stalnog garnizona američkog vojnog osoblja. Prema njegovim rečima, ovo će biti prva tačka stalnog razmeštanja američkih trupa u Poljskoj.

Takođe američka vojska je još početkom meseca aktivirala svoj kompleks za dugoročno skladištenje i održavanje opreme u 33. vazduhoplovnoj bazi u Povidzu u Poljskoj.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version