Naslovna Novosti Sateliti otkrili mega rov dug 70 kilometara u regionu Zaporožja

Sateliti otkrili mega rov dug 70 kilometara u regionu Zaporožja

0
kopanje rova
kopanje rova
google news

Mega-rov dugačak više od 70 kilometara otkriven je na teritoriji Zaporoške oblasti pod kontrolom Rusije, piše Novi glas Ukrajine, pozivajući se na podatke sa snimaka letelice Sentinel-2.

Krajnje tačke ovog utvrđenog područja: na zapadu – u blizini sela Semenovka (oko devet kilometara od centra Melitopolja), na istoku – u polju izvan sela Marinovka, Primorski okrug, severozapadno od Berdjanska.

sentinel 2
Sentinel-2 snimak 04.04.2023

Analiza satelitskih podataka pokazuje da je izgradnja ove linije odbrane počela početkom septembra 2022. godine. Izgradnja utvrđenja počela je istovremeno iz dva pravca, a od 18. oktobra već je bilo spremno utvrđeno područje velikih razmera. Njegova dužina bez prekida dostiže 70 kilometara.

„Ovo je skoro trećina dužine Zaporoške oblasti od istoka ka zapadu (205 km) i približna udaljenost, na primer, od Hersona do Nikolajeva ili od Beča do Bratislave“, javljaju novinari.

Ovakva zaštitna inženjerska konstrukcija je veoma relevantna u kontekstu predviđene velike ofanzive Oružanih snaga Ukrajine, međutim, detalji o njenom izgledu u tom pogledu nisu dati.

Sve što niste znali o rovu možete pročitati na ovom linku.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version