Naslovna Novosti Kijev ima pet brigada lovaca MiG-29 i Su-27 – Savetnik ukrajinskog RV...

Kijev ima pet brigada lovaca MiG-29 i Su-27 – Savetnik ukrajinskog RV Ignat

8
mig 29a ukrajinskog vazduhoplovstva
MiG-29A ukrajinskog vazduhoplovstva
google news

Ukrajina trenutno ima tri brigade opremljene lovcima MiG-29 (oko 72 aviona). Ovu izjavu je 3. aprila dao Jurij Ignat, savetnik Komande Vazduhoplovnih snaga Ukrajine.

Zvaničnik je prokomentarisao izjavu šefa Biroa za međunarodnu politiku Kancelarije poljskog predsednika Marcina Pšidaha o prebacivanju nekoliko lovaca MiG-29 u Ukrajinu. Ovo je istorijski korak, smatra Ignat.

“Danas imamo tri brigade takvih aviona. Imamo pet lovačkih brigada, dva Su-27 i tri brigade MiG-29”, rekao je savetnik komande ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, nazvavši letelicu “starim sovjetskim lovcima četvrte generacije“, koje su zastarele „moralno i fizički“.

Ignat je prebacivanje lovaca u Poljsku smatrao znakom za druge zemlje da treba preduzeti „drugi i treći korak”. Ovi koraci podrazumevaju prebacivanje „savremenih naprednih avijacionih platformi“ u Kijev, rekao je savetnik komande ukrajinskog vazduhoplovstva.

8 KOMENTARA

  1. Braco ukrainci, uzmite te letilice i upotrebite ih protiv onih koji su Vam ih dali, a Vi uzmite i sednite za pregovaracki sto i nesatirite vise svoj narod za racun satanisticko- zlocinacko- teroristickog zapada!!!

    • U pravu si Lazare potpuno. Ukrajinci su samo topovsko meso a sa Rusijom ratuju Amerika i Britanija i to do poslednjeg ukrajinca. Kurci se tu nesto i Nemacka ali to nije ona Nemacka iz vremena Hitlera nego iz vremena Sulca i Berbokove koji nemaju blage veze sa zivotom.

  2. Samo tri bri brigade sa 72 aviona? Nisu li to prerušeni AN2, u MIG29? Što hitnije im poslati još 10 brigada, sa različitim tipovima aviona, da doguraju do 1000! “Ali ni to im neće pomoći, jer to je JELOVICA”! P.S. pa za šta im služe ta 72 aviona? Za miting, fotkanje i ukras? Onli nemaju benzina, onli nemaju nijednu raketu, onli niko ne zna da ih vozi? Nešto tu ne štima?!

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version