Naslovna Novosti Sudar dva Black Hawk helikoptera američkog ratnog vazduhoplovstva u Kentakiju

Sudar dva Black Hawk helikoptera američkog ratnog vazduhoplovstva u Kentakiju

1
uh 60 sikorsky black hawk
uh 60 sikorsky black hawk
google news

Američka 101 vazdušno-desantna divizija saopštila je da ima nekoliko žrtava nakon što su se dva helikoptera Black Hawk srušila u blizini Fort Kembel u sredu uveče, prenosi New York Times.

Dva jurišna helikoptera HH-60 Black Hawk udarila su jedan u drugi oko 22 sata po lokalnom vremenu, tokom rutinske misije obuke u okrugu Trigg, Ky. Istraga o nesreći je u toku a prijavljeno je nekoliko žrtava.

Helikopteri su bili iz 101. vazdušno-desantne divizije, koja se nalazi u Fort Kembelu i jedina je vazdušna jurišna divizija vojske. Odeljenje je u četvrtak na Tviteru objavilo da je u nesreći bilo nekoliko žrtava, ali nije dalo detalje. „Trenutno je naš fokus na vojnicima i njihovim porodicama“, navodi se.

Guverner Kentakija Andi Beshear je ranije na Tviteru rekao da se očekuju smrtni slučajevi, a da su državna policija i agencija za vanredne situacije odmah reagovale na nesreću.

Drugi detalji o nesreći, uključujući broj ljudi u helikopterima, nisu još dostupni. Helikopter Black Hawk može da transportuje pešadijski odred od 11 ljudi, a model HH-60 se može koristiti za vazdušne napade, medicinsku evakuaciju i druge svrhe.

Još 2018. godine, sedam vojnika je poginulo kada se drugi tip američkog vojnog helikoptera, HH-60G Pave Hawk, srušio u Iraku. Vojna istraga je kasnije otkrila da je, kao rezultat greške pilota, helikopter udario u čeličnu sajlu koja je horizontalno nanizana između dve zgrade.

Vreme u oblasti Fort Kembel u četvrtak rano ujutru je bilo lepo: tih vetar, vidljivost od 16 kilometara i temperatura od 3 stepena. Fort Campbell baza se nalazi na 105.000 hektara koji obuhvata delove okruga Trigg i Christian u Kentakiju i okruga Montgomeri i Stjuart u Tenesiju.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version