Naslovna Novosti Mornarica Velike Britanije dobija neobičan bespilotni helikopter austrijske proizvodnje

Mornarica Velike Britanije dobija neobičan bespilotni helikopter austrijske proizvodnje

1
camcopter s 100
camcopter s 100
google news

Austrijska kompanija Šibel (Schiebel) saopštila je da je dobila ugovor za svoj rotacioni dron.

Kako je navela kompanija, Šibel i Tales su dobili ugovor za Bespilotni vazdušni sistem (Uncrewed Air Systems UAS) „Peregrine“ od Ministarstva odbrane Ujedinjenog Kraljevstva.

Schiebel CAMCOPTER® S-100 UAS - Maritime Supremacy
Šibel S-100

Prema saopštenju za štampu, ova dodela ugovora će isporučiti Camcopter S-100, opremljen moćnim paketom senzora za pomorski nadzor, kako bi se obezbedile sveobuhvatne pomorske sposobnosti koje štite brodove Kraljevske mornarice na operativnim zadacima.

„Šibel će zajedno sa sistemskim integratorom Thalesom obezbediti operativno dokazani S-100 sa nizom visoko preciznih senzora i sistema za obaveštajno, nadzorno i izviđanje.

Radar Thales I-Master, EO/IR kamera i sistem za automatsku identifikaciju, svi spojeni sa CarteNav-ovim AIMS Mission sistemom omogućavaju detekciju i identifikaciju nepoznatih ciljeva u svim vremenskim uslovima“, navodi se u saopštenju.

Schiebel Camcopter S-100 je bespilotni helikopter za vertikalno poletanje i sletanje. Operativan je danju i noću, u nepovoljnim vremenskim uslovima, sa mogućnošću izvan linije vidljivosti do 200 km / 108 nm, iznad kopna i mora.

Njegov trup od ugljeničnih vlakana i titanijuma obezbeđuju kapacitet za širok spektar kombinacija nosivosti/izdržljivosti do maksimalne visine leta od 5.500 m. U tipičnoj konfiguraciji, S-100 nosivost je 34 kg, sa do 10 sati leta, a napaja se AVGas-om ili JP-5 teškim gorivom.

Hans Georg Schiebel, predsednik Schiebel grupe, izjavio je: „Izuzetno smo ponosni što je CAMCOPTER® S-100 izbor Ministarstva odbrane Ujedinjenog Kraljevstva za njegov prestižni program Peregrine. S-100 je optimalni bespilotni vadušni sistem za sve veći broj mornarica širom sveta i dokazao je svoju superiornost i izvanredne sposobnosti tokom brojnih operativnih raspoređivanja.”

1 KOMENTAR

  1. Kraljevske pidmornice koje kraljestvo bre dosli ste do duvara pa emigranti vam vode politiku niste sposobni sami ni premijetske funkcije,kamoli nesto dalje.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version