Naslovna Novosti Turska kupila 8 nemačkih žirokoptera za patroliranje urbanim sredinama

Turska kupila 8 nemačkih žirokoptera za patroliranje urbanim sredinama

0
autogyro cavalon
autogyro cavalon
google news

Turska Žandarmerija će sa osam žirokoptera čuvati i nadgledati saobraćaj u ruralnim i urbanim sredinama. Ministar unutrašnjih poslova, Sulejman Sojlu, objavio je narudžbenicu za osam žirokoptera. Isporučilac „pionirskog rešenja” za tursku žandarmeriju je nemačka kompanija AutoGyro, a izabrani žirokopter je Cavalon.

Osam letelica biće dodeljeno Generalnom direktoratu za bezbednost. Praćenje drumskog saobraćaja i osiguranje bezbednosti stanovnika Turske biće u osnovi funkcionalne operativne sposobnosti žirokoptera. Trenutno, Generalna uprava za bezbednost radi sa različitim helikopterima.

Odabir žirokoptera kao deo flote žandarmerije je svakako inovativna odluka. Za razliku od helikoptera, žirokopteri imaju mnogo niže operativne troškove.

Žirokopter Cavalon pokreće Rotaks motor koji proizvodi 145 konjskih snaga. Kavalon je dizajniran za dva pilota, a sede jedan pored drugog po principu pilotske kabine helikoptera.

Turski žirokopteri biće opremljeni kamerama za nadzor. Cavalon ima i sistem autopilota. Može ostati u vazduhu do 6 sati. Maksimalna udaljenost koju će moći da pređe sa jednim punjenjem rezervoara je 600 km. Maksimalna brzina leta je 165 km/h.

Tokom žandarmerijske ceremonije, gospodin Sojlu je najavio da je Turska blisko sarađivala sa nemačkim dizajnerom i proizvođačem žirokoptera. Proces projektovanja i proizvodnje trajao je dve i po godine. G. Soilu je najavio da je žirokopter zapravo već testiran. Nema potvrde, ali su najverovatnije testovi obavljeni u Nemačkoj.

cavalon
cavalon

Poslednjih godina postaje sve popularniji širom sveta. Njegova visoka otpornost na bočni vetar mu je najveća prednost. Stabilniji let u poređenju sa drugim lakim letelicama.

Žandarmerija će sa žirokopterom, koji će usvojiti, moći da obavlja mnogo duže letove i ekonomičnije letove, dakle pokriti veće oblasti prilikom nadzora.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version