Naslovna Novosti Rusija formira prvu eskadrilu Su-57

Rusija formira prvu eskadrilu Su-57

2
43929
43929
google news

Zvanično, Rusija ima sedam serijski proizvedenih lovaca Su-57 Felon. Ukupno 17, ali su deset prototipovi, korišćeni su za razvoj konačne verzije, koja je ušla u serijsku proizvodnju 2020. Međutim, Rusija proizvodi Su-57, tvrde stručnjaci ali i generalni direktor AUK Jurija Sljusara, da će Rusija 2025. imati najmanje jednu eskadrilu Su-57.

rusija pocinje masovnu proizvodnju nove 22stelt ubice22 rakete za lovce su 57
SU-57

Gde će ovi avioni prvo? Prvi proizvedeni već služe u Zapadnom vojnom okrugu od 2021. Preostalih šest do sada se nalazi na periferiji Su-57 Komsomolsk u fabrici Amur.

U rejonu Džomgi, gde se nalazi postrojenje gde deluje 23. puk. Puk se sastoji od elitnih kopnenih i vazdušnih snaga. 23. puk nije tu slučajno slučajno. Može se reći da je ovaj puk privilegovan jer je pre nekoliko godina prvi leteo prvim Su-27 Flanker i Su-35 Flanker-E.

Piloti 23. puka prvi su poslati u borbu u ratu sa Ukrajinom. Pre rata su bili stacionirani u Belorusiji, odakle su dejstvovali u SVO.

Obuka

Trenutno je poznato da je u toku program obuke budućih pilota Su-57. Svi piloti su iz 23. puka. Informaciju je zvanično potvrdio zamenik komandanta puka, potpukovnik Ilja Sizov. Potpukovnik Sizov potvrdio je ruskim medijima da njegovi piloti trenutno prolaze teorijsku obuku, nakon čega počinje praktična tj. prvi pravi letovi sa Su-57.

ruski su 57 pogodio ukrajinski su 27 s ledja
SU-57

Piloti 23. puka se obučavaju po programu za lovce sledeće generacije, rekli su ruski izvori. Svi oni obuku obavljaju u 4. državnom centru za obuku i vojnu procenu osoblja u Lipecku. Vežbe pripadaju razvijenim procedurama ruske vazdušne taktike, prenose izvori.

Veliko poštovanje

23. puk uživa izuzetno visok status među Vazdušno-kosmičkim snagama [VKS] Rusije. Elitna jedinica je toliko visoko klasifikovana među ostalim pukovima ruske VKS da čak kruže price kako su oni razlog zašto se proizvodnja Su-57 odlaže godinama. Prema tvrdnjama, probni piloti puka su procenjivali mogućnosti aviona i prema njihovim željama godinama je modifikovan, što je dovelo do kašnjenja u konačnom dizajnu i njegovoj serijskoj proizvodnji.

potpuno novi „smart“ borbeni avion su 57 testiran u rusiji
kokpit su-57

Najverovatnije će, prema ruskim izvorima upoznatim sa materijom, 23. avijacijski puk formirati prvu punu eskadrilu lovaca Su-57M, što će biti sledeća nadogradnja na osnovni Su-57. Očekuje se da će se to desiti 2025-2026, a lovci koje je do tada koristila elitna jedinica biće preraspodeliti raznim avijacijskim pukovima po Rusiji.

Sukhoi Su-57 - Pushing the Limits

2 KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version