Naslovna Novosti Video: Stelt lovac F-35B pada na pistu nakon sletanja usled problema sa...

Video: Stelt lovac F-35B pada na pistu nakon sletanja usled problema sa strujom

0
video stelt lovac f 35b pada na pistu nakon sletanja usled problema sa strujom
Izvor: NHK
google news

Stelt lovac američkih marinaca je oštećen nakon sletanja iz predostrožnosti u vazdušnu bazu Okinava zbog problema sa elektrikom. Na snimku, objavljenom na društvenim mrežama, vidi se kako se stelt lovac F-35B ruši nakon kvara stajnog trapa na pisti američke vojne baze u Japanu.

Vidimo da se mlaznjak klati dok se vuče pre nego što se spusti na asfalt u vazduhoplovnoj bazi Kadena na Okinavi.

Stelt lovac F-35B pada na pistu nakon sletanja usled problema sa strujom

Portparol američkih marinaca je navodno rekao da je lovac F-35B izvodio standardne operacije obuke kada je prinudno sleteo zbog sumnje na električni problem. Prema izveštajima medija, portparol 1. krila marinske avijacije major Rob Martins obećao je detaljnu istragu o incidentu koji je prouzrokovao štetu koju je letelica pretrpela.

Major Martins je u saopštenju naveo da je pilot delovao kao obučen i da je izabrao najbezbedniju opciju, bezbedno sletevši avion u skladu sa standardnim procedurama.

Još 2014. godine, lovac F-35 se zadimio nakon katastrofalnog požara motora. Dve godine kasnije, u drugom incidentu, F-35B američke mornarice se zapalio u toku leta zbog požara u odeljku za naoružanje. 2018. godine, lovac F-35 se srušio nakon nestanka struje u Bofortu u Južnoj Karolini. Istraga je utvrdila da je incident uzrokovan proizvodnim defektom koji je doveo do pucanja cevi za gorivo motora tokom leta.

Godine 2020, još jedan F-35 je eksplodirao nakon što se srušio na zemlju nakon sudara u vazduhu sa KC-130J u južnoj Kaliforniji. Ove godine se pojavio video kako F-35C udara u rampu nosača aviona a nakon toga pada u Južno kinesko more.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version