Naslovna Novosti Video: F-35C udara u rampu nosača pre pada u Južno kinesko more

Video: F-35C udara u rampu nosača pre pada u Južno kinesko more

0
Objavljen video F-35C kako udara u rampu nosača aviona pre nego što se srušio u Južno kinesko more
google news

U danima nakon pada, na internetu je objavljena fotografija F-35C kako pluta u moru, a sada je usledio još jedan snimak aviona nekoliko sekundi pre pada.

F-35C uzleće sa nosača USS Carl Vinson na filipinskom moru, 9.1.2021. 
Foto: US Navy/MCS Seaman Larissa T. Dougherty
F-35C uzleće sa nosača USS Carl Vinson, 9.1.2021. 
Foto: US Navy/MCS Seaman Larissa T. Dougherty

Video koji je juče objavljen na Reddit-u prikazuje video snimak PLAT kamere. Možemo videti kako Lightning II prilazi većom brzinom neposredno pre dodira, što je navelo oficira za signalizaciju za sletanje (LSO) da počne da vrišti na radiju „power“, a zatim „wave off, wave off“ da naloži pilotu da prekine sletanje i odmah obiđe.

Dok posada nosača aviona poziva hitnu pomoć, video se prebacuje na drugu kameru, koja prikazuje posledice pada.

Snimak sa druge kamere počinje tako što LSO poziva pilota da doda gas na konačnom prilazu, pre nego što izda očajnički „mahanje”. Kamera pokazuje da se pilot spasio dok je letelica otišla potpuno bočno i već bila zahvaćena plamenom. Naredni jezivi trenuci, koji su se prema kamerama dogodili u 16:30:30, pokazuju nešto što se čini kao udar u rampu ili vrlo kratko i teško sletanje. Kvalitet video snimka kakav je snimljen sa ekrana računara i činjenica da je snimljen uz drmanje ruke ne daju baš jasan prikaz.

F-35C crash on USS Carl Vinson leaked video - ramp strike accident, 24/1/2022 - South China Sea

F-35 je zatim pao pravo u more, dok su neki zapaljeni komadi poleteli ka drugim avionima parkiranim na palubi, a posada je intervenisala kako bi ugasili požar.

Iako je bilo mnogo spekulacija o tome šta je uzrok incidenta i kako se odvijao, do sada nije objavljeno zvanično saopštenje. Novi snimak nam svakako pomaže kako bi ustanovili šta se dogodilo a idalje traje zvanična istraga. U međuvremenu, američka mornarica radi na izvlačenju aviona 5. generacije sa dna mora.

F-35C “landing mishap” on the deck of USS Carl Vinson

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version