Naslovna Novosti Satelitski snimak otkriva najnoviju verziju ruske bespilotne letelice S-70 Okhotnik

Satelitski snimak otkriva najnoviju verziju ruske bespilotne letelice S-70 Okhotnik

0
s 70
s 70
google news

Satelitski snimak napravljen u oktobru 2022. godine u Državnom centru za letna ispitivanja 929 pokazuje da je Rusija počela testiranje dve verzije jurišnog drona S-70 Ohotnik (Lovac). Na slici je prikazan prvi prototip bespilotne letelice, kao i drugi, koji je opremljen novom ravnom mlaznicom, za koju se očekuje da će značajno smanjiti vidljivost i učiniti je teže ranjivom na infracrvene navođene rakete.

satelitski snimak otkriva najnoviju verziju ruske bespilotne letelice s 70 ohotnik
satelitski snimak otkriva najnoviju verziju ruske bespilotne letelice s-70 ohotnik

Bespilotne letelice se nalaze van hangara, što ukazuje da se testiraju. Za sada nije najavljeno nikakvo zvanično testiranje dronova, međutim, stručnjaci ne isključuju mogućnost da bi ovi dronovi u bliskoj budućnosti mogli biti testirani i u Ukrajini kako bi se dalje prilagodili stvarnim borbenim dejstvima.

S-70 Okhotnik pokreće turbomlazni motor AL-31. Bespilotna letelica je opremljena elektro-optičkim ciljanjem, radio-vezom i „drugim vrstama opreme za izviđanje“, navodi rusko Ministarstvo odbrane. Dron je svoj prvi let izveo 7. avgusta 2019. godine.

S-70 Okhotnik je mnogo veći od svojih zapadnih kolega. Sa rasponom krila od 20 metara i dužinom od 14 metara, masa drona je navodno oko 20 tona (u poređenju sa 4,9 za Dassault nEUROn i 6,3 za Northrop Grumman Ks-47B). S-70 je u stanju da leti brzinom od 1.000 km/h, sa dometom od 6.000 km. U dva unutrašnja odeljka bespilotne letelice trebalo bi da se ukrca do 2,8 tona oružja.

Okhotnik

Prvi jurišni dron S-70 Okhotnik bi trebao biti isporučen ruskim oružanim snagama 2024. godine, međutim Ministarstvo odbrane je očigledno zahtevalo da se ubrza eksperimentalni rad.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version