Naslovna Avijacija Ukrajinske lovce Su-25 i MiG-29 oborio ruski Su-35

Ukrajinske lovce Su-25 i MiG-29 oborio ruski Su-35

0
video ruski su 35s naoruzan hipersonicnim raketama
Ruski Su-35S naoruzan hipersonicnim raketama
google news

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je da su uništena dva aviona Su-25 i MiG-29. Pripadali su inventaru ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva. Dva lovca je uništio par Su-35 sa inventara Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije [VKS]. Informacija je objavljena 14. novembra.

Klim, komandant višenamenskog lovca Su-35S, kaže da su oboreni ukrajinski avioni bili na borbenom dežurstvu/operaciji u cilju zaštite vazdušnog prostora Donbasa. Ruski borbeni avioni presreli su ih 200 km dalje. Bili su u poziciji čekanja, rekao je Klim, birajući pravi trenutak za vazdušno ubrzanje. Tako su borbeni avioni Su-35 zauzeli borbeni kurs.

Su-35

Ubrzanje u vazduhu izveli su i ukrajinski borbeni avioni. Klim objašnjava da su Su-35 obasjali dva lovca svojim radarom i ispalili rakete vazduh-vazduh. Rakete su bile izvan vizuelnog dometa. Posle lansiranja projektila, ukrajinske avionske oznake [markeri] nestali su sa radara ruskih lovaca. Informaciju o oborenim ukrajinskim avionima kasnije su potvrdili ruski obaveštajci. „Dve letelice su oborene, a lovac za pokrivanje napustio je područje pratnje“, navodi se u obaveštajnom izveštaju.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version