Naslovna Novosti Ruski snajperisti u Ukrajini naoružani novim puškama NATO standarda

Ruski snajperisti u Ukrajini naoružani novim puškama NATO standarda

0
ruski snajperisti u ukrajini naoruzani novim puskama nato standarda
ruski snajperisti u ukrajini naoruzani novim puskama nato standarda
google news

Ruski snajperisti u Ukrajini dobili su novu pušku visoke preciznosti za testiranje u borbi. Puška je kompatibilna sa NATO standardom: kalibar 308 win (7,62×51). Novu pušku visoke preciznosti razvio je Lobaev Arms 308 win (7,62×51 NATO) sa povećanim dometom do 1000 metara.

Lobaev Arms DHL-4 Sevastopolj .408 Cheytac.
Lobaev Arms DHL-4 Sevastopolj .408 Cheytac

Kako je agenciji RIA Novosti rekao nadležni izvor, novu snajpersku pušku će testirati specijalisti kako na poligonima, tako i u realnim borbenim uslovima.

Na osnovu rezultata borbenog dejstva biće doneta odluka o početku masovne proizvodnje ovog naoružanja. Sa pozitivnim rezultatom, planira se izdavanje početne serije od 100 jedinica.

Snajperske puške koje je razvio Lobaev Arms već uveliko koriste ruski snajperisti raspoređeni u Ukrajini. Primera radi, snajperisti iz jedinica specijalnih snaga u blizini Harkova i Kijeva koriste pušku SVLK-14S „Sumrak“, (domet 4 km).

Lobaev Arms SVLK-14S Sumrak .408 

Aktivno se koriste snajperske puške DXL-5 Havoc (Devastator), NATO kalibra 12,7×99 mm, međutim proizvodiće se nove serije pušaka za vojsku ruskog standarda 12,7×108 mm. Testovi u borbenim uslovima se takođe odvijaju na taktičkoj snajperskoj pušci Lobaev TSVL-8 M1 Staljingrad.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version