Naslovna Oružje Novo Oružje Video: Lancet kamikaza-dron uništava ukrajinski PVO sistem Buk-M1

Video: Lancet kamikaza-dron uništava ukrajinski PVO sistem Buk-M1

0
lancet kamikaza dron unistava ukrajinski pvo sistem buk m1
lancet kamikaza dron unistava ukrajinski pvo sistem buk m1
google news

Ruska bespilotna letelica [kamikaza-dron, lutajuća municija] zaranja i uništava protivvazdušni raketni sistem Buk-M1. Drugi dron istog modela uništio je vučenu haubicu M777[A2] 155 mm.

Kratki video objavljen je 29. oktobra. Međutim, nije jasno kada je snimljen. Na snimku je logo ruskog onlajn medija ZvezdaNews. Prema komentaru na snimku, dronovi su sa inventara Oružanih snaga Rusije, a oba sistema naoružanja su uništena u Hersonskoj oblasti.

Prema onlajn portalu Oryx, Ukrajina je do sada, uključujući i ova dva sistema naoružanja, izgubila 4 jedinice vučenih haubica M777[A2] 155 mm i 12 sovjetskih PVO sistema Buk-M1.

Lancet dron

Podsetimo, u avgustu 2020 je rusko Ministarstvo odbrane odobrilo projektni zadatak za bespilotnu municiju [kamikaze dronove] Lancet. Grupa „Kalašnjikov“ je napravila ZALA Lancet, prvu rusku bespilotnu letelicu još 2019. godine, koja uključuje izviđačke, komunikacione, navigacione i visokoprecizne udarne elemente. Prvi put upotrebljena je u ratu u Siriji.

ZALA Lancet

Lancet je težak 12 kg, a može da nosi od 3 kilograma. Vreme leta traje do 40 minuta, a maksimalna brzina leta može da dostigne 110 km / h. Kamikaza dron može da pogodi mete u dometu od 40 km.

Bespilotna letelica ima nekoliko sistema za navođenje integrisanih u svoju strukturu, u kombinaciji sa optoelektronskim sistemima. Lancet-3 je opremljen video komunikacionim kanalom koji prenosi slike do cilja. Bojeva glava ima predkontaktni osigurač.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version