Naslovna Novosti Putin uveo vojno stanje na novim teritorijama Rusije

Putin uveo vojno stanje na novim teritorijama Rusije

0
google news

Vladimir Putin održao je sastanak Saveta bezbednosti na kome je najavio nove odluke u kontekstu specijalne vojne operacije i prisajedinjenja novih teritorija Rusiji. Ključne izjave predsednika nalaze se u materijalu RIA Novosti.

surovikin i putin
Putin odlikuje Surovikina

Vojno stanje na novim teritorijama

Tako je šef ruske države najavio uvođenje vojnog stanja na teritoriji Donjecke i Luganske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti. Predsednički dekret je objavljen na zvaničnom sajtu Kremlja, dokument se odmah podnosi na odobrenje Savetu Federacije.

Putin je podsetio da je na novim teritorijama već bilo na snazi vojno stanje pre nego što su one postale deo Rusije, a sada ga treba formalizovati u okviru ruskog zakonodavstva.

„Tokom referenduma, stanovnici Donjecke i Luganske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti su čvrsto i nedvosmisleno izrazili volju – žele da budu zajedno sa Rusijom. <…> Kijevski režim je, kao što znate, odbio da prizna volje i izbora ljudi, odbija sve predloge o pregovorima. Naprotiv, granatiranje se nastavlja, civili ginu. Neonacisti koriste otvoreno terorističke metode.”, izjavio je Putin, prenose RIA Novosti.

Savet Federacije jednoglasno je odobrio predsednički dekret o uvođenju vanrednog stanja u četiri nova ruska regiona. Predsedavajuća Gornjeg doma Valentina Matvijenko rekla je da će odluka senatora odmah biti poslata šefu države.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version