NaslovnaNovostiViše od 200 hiljada mobilisanih rusa već u vojsci

Više od 200 hiljada mobilisanih rusa već u vojsci

Više od 200.000 ljudi stiglo je u Oružane snage Rusije u okviru delimične mobilizacije koja je počela 21. septembra, rekao je ministar odbrane Sergej Šojgu.

Nadležni službenici su dobili instrukcije da mobilisanim obezbede neophodne komplete odeće i druge potrepštine i postave ih na vojne položaje. Obuka kadrova formiranih jedinica odvija se na osamdeset poligona u šest centara za obuku, prenosi TASS reči ministra.

On je rekao da će vojnici koji su primljeni u Oružane snage u okviru delimične mobilizacije nakon borbene koordinacije biti upućeni u područja specijalne vojne operacije i koristiće se zajedno sa jedinicama koje su već uključene u SVO.

Načelnik Ministarstva odbrane zahtevao je da komandanti vojnih okruga i Severne flote brzo prilagode regrute borbenoj situaciji i da sa njima izvode dodatnu nastavu pod vođstvom oficira sa borbenim iskustvom.

Mobilizacija počela 21. septembra

Predsednik Vladimir Putin je 21. septembra najavio delimičnu mobilizaciju u Rusiji. Regrutaciji podležu samo građani koji se nalaze u rezervnom sastavu – pre svega, oni koji su služili u redovima Oružanih snaga, imaju određene vojne specijalnosti i relevantno iskustvo.

Prema rečima ministra odbrane Sergeja Šojgua, biće pozvano ukupno 300 hiljada rezervista, što je nešto više od 1% ukupnog mobilizacionog resursa zemlje. Regruti se neće slati na žarišta. Mobilisani će proći obuku i preobuku, a tek nakon toga će pristupiti izvršavanju zadataka.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave