Naslovna Mornarica Obeležavanje Dana Rečne flotile i Dana roda rečnih jedinica

Obeležavanje Dana Rečne flotile i Dana roda rečnih jedinica

0
Obeležavanje Dana Rečne flotile i Dana roda rečnih jedinica
Obeležavanje Dana Rečne flotile i Dana roda rečnih jedinica
google news

Vojna svečanost povodom obeležavanja Dana roda rečnih jedinica Vojske Srbije i Dana Rečne flotile održana je danas na Dunavu i Keju žrtava racije u Novom Sadu.

U okviru obeležavanja praznika sumirani su rezultati u godini za nama, upriličen je svečani defile plovnih objekata i uručena su priznanja za najbolji brod, najbolju posadu/poslugu i najistaknutijim pojedincima u Rečnoj flotili.

U osvrtu na ostvarene rezultate, istaknut je značajan napredak u izgradnji operativnih sposobnosti, kao i modernizacija plovnih objekata i opremanje ronilačke jedinice savremenom opremom. 

Svečanosti su prisustvovali ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Slađan Stamenković, predstavnici jedinica Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova, zvaničnici Pokrajinske vlade, organa lokalne samouprave i verskih zajednica, kao i brojni građani.

Dan roda rečnih jedinica i Dan Rečne flotile obeležavaju se 6. avgusta u spomen na dan kada je 1915. godine porinut prvi srpski ratni brod — oklopni čamac „Jadar“, čime je otpočela bogata istorija srpske rečne ratne flotile.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version