Naslovna Mornarica Obuka vojnika pontonirskih specijalnosti

Obuka vojnika pontonirskih specijalnosti

0
google news

U jedinicama Rečne flotile u toku je intenzivna obuka vojnika pontonirskih specijalnosti koji su služenje vojnog roka započeli u martu ove godine.

Obuka se realizuje u okviru drugog perioda vojnog roka, tokom kojeg se vojnici osposobljavaju za realizaciju kolektivnih zadataka rodova i službi za koje su regrutovani. Oni koji se u Rečnoj flotili osposobljavaju za pontonire, sada prolaze praktičnu obuku na reci za dužnosti poslužilaca pontonskog mosta i remorkera.

U skladu sa programom za vojnike na služenju vojnog roka, realizuje se obuka za sklapanje skela i pontonskih mostova, savlađivanje vodenih prepreka desantnim čamcem i osnovno održavanje motornih vozila i plovnih sredstava na upotrebi u jedinici. Cilj je da se dobije fizički spreman i motivisan vojnik, u potpunosti osposobljen za realizaciju kolektivnih zadataka.

U ovom periodu vojnog roka, vojnici su aktivno uključeni u život i rad jedinice i realizaciju svakodnevnih zadataka, čime dodatno unapređuju znanja i veštine koje su stekli kako u ovoj jedinici, tako i u centrima Vojske Srbije za osnovnu i specijalističku obuku. 

Vojnici generacije „mart 2022“ su izuzetno motivisani i postižu odlične rezultate na obuci, a mnogi od njih pokazuju i interesovanje da po završetku služenja vojnog roka stupe u redove Vojske Srbije kao profesionalni vojnici, za šta već sada mogu da se prijave.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version