Naslovna Novosti Kiša 130 ruskih dronova juče padala širom Ukrajine dok je pola boraca...

Kiša 130 ruskih dronova juče padala širom Ukrajine dok je pola boraca OSU branivši selo Maksimiljanovka eliminisano

2
kiša 130 ruskih dronova juče padala širom ukrajine dok je pola boraca osu branivši selo maksimiljanovka eliminisano
Rusija je vratila Ukrajini ostatke 501 ukrajinskog vojnika
google news

Tokom protekle noći, ruske oružane snage su pokrenule jedan od najvećih napada dronovima na ukrajinsku teritoriju. Prema vojnoj upravi grada Kijeva, vojska iz Moskve je koristila ukupno 135 napadačkih dronova kako bi pogodila različite ciljeve u nekoliko regiona zemlje.

Međutim, ako je verovati kijevskim vlastima, ukrajinske snage protivvazdušne odbrane uspele su da obore 80 od tih 135 dolazećih dronova. Uprkos tome, ruski napad i dalje predstavlja jedan od najvećih koji je ruska vojska sprovela tokom ovog rata.

ukrajinske snage protivvazdušne odbrane uspele su da obore 80 od tih 135 dolazećih dronova
ukrajinske snage protivvazdušne odbrane uspele su da obore 80 od tih 135 dolazećih dronova

Trenutno nije poznato koji su bili ciljevi ruskog vazdušnog napada, ali se očekuje da će ruski mediji analizirati satelitske snimke i objaviti relevantne informacije u narednim satima.

Takođe, još uvek nije jasno koje su ukrajinske oblasti pogođene napadom ruskih kamikaza dronova, ali je vrlo verovatno da je među ciljevima bila i ukrajinska prestonica Kijev.

Ukrajinci pretrpeli velike gubitke u Maksimiljanivki

U drugoj nedavnoj vesti, ruske vojne snage su navodno uspele da eliminišu polovinu ukrajinskih vojnika koji su branili naselje Maksimiljanivka. Ovu informaciju je prenela ruska državna agencija TASS, pozivajući se na rusku vojsku.

ukrajinci pretrpeli velike gubitke u maksimiljanivki
ukrajinci pretrpeli velike gubitke u maksimiljanivki

Važno je napomenuti da je Maksimiljanivka selo koje se nalazi na teritoriji Narodne Republike Donjeck. Prema TASS-u, usled borbenih dejstava, ukrajinske snage su pretrpele ozbiljne gubitke, zbog čega su njihove pozicije na bojnom polju značajno oslabljene.

Maksimiljanivka se nalazi duž prve linije fronta i smatra se jednim od najvažnijih odbrambenih tačaka za ukrajinske oružane snage u tom sektoru fronta.

Stanje za Kijev u ovom regionu se uopšte ne razvija dobro. Tokom proteklih dana, ruske snage su, nakon intenzivnih napora, uspele da uspešno sprovedu niz ofanzivnih operacija.

Kao rezultat toga, vojnici Kremlja su probili više rupa u neprijateljskim odbrambenim linijama i kroz njih prodrli u ukrajinske odbrambene pozicije. Ono što je usledilo bilo je navodno tragično za ukrajinsku vojsku. Rusi naglašavaju da je polovina ukrajinskih trupa koje su se borile u Maksimiljanivki uništena u roku od samo nekoliko dana.

Fotografije i video snimci objavljeni na internetu čak navode da je ovo naselje prešlo pod kontrolu ruske vojske.

Rusija je vratila Ukrajini ostatke 501 ukrajinskog vojnika

Rusija i Ukrajina izvršile su još jednu razmenu tela poginulih vojnika u okviru sukoba koji je u toku. Prema informacijama ukrajinskog Koordinacionog štaba za tretman ratnih zarobljenika, u Ukrajinu su vraćena tela 501 vojnika, dok je Rusija primila posmrtne ostatke 89 svojih poginulih vojnika. Ovo su saopštili zvanični predstavnici obe strane.

Ukrajinska strana je pojasnila da su posmrtne ostatke pronašle ekipe za potragu u područjima vojnih operacija u Ukrajini i Rusiji. Konkretno, tela su pronađena u Kurskom regionu Rusije, kao i na ukrajinskim teritorijama – u blizini naselja Terni, Makejevka, Krasnogorovka, Orlovka, Nevskoe i Jampolj.

Ruska strana još nije zvanično komentarisala ove informacije.

2 KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version