Naslovna Novosti Rojters: Iranski duhovni vođa ajatolah Hamnei premešten u bunker usled pretnje izazvane...

Rojters: Iranski duhovni vođa ajatolah Hamnei premešten u bunker usled pretnje izazvane izraelskim udarima

1
ajatolah ali hamnei
ajatolah ali hamnei
google news

Iranski duhovni vođa Ali Hamnei prebačen je u sigurno utočište zbog pogoršanja situacije na Bliskom istoku izazvane izveštajima o smrti vođe šiitske grupe Hezbolah Hasana Nasralaha, preneo je Rojters, pozivajući se na izvore u krugovima iranske vlade.

Ta mera predostrožnosti, prema izvorima, dolazi usred porasta tenzija nakon izraelskih vazdušnih napada na ciljeve Hezbolaha u Libanu u kojima je ubijen Hasan Nasralah.

Iako još čekamo bilo kakve zvanične potvrde o njegovoj smrti iz Teherana ili samog Hezbolaha, ovi izveštaji su izazvali značajan odjek i unutar i izvan Irana.

Kako navodi Rojters, premeštanje ajatolaha Hamneija u bunker je standardna procedura u slučaju pretnje bezbednosti najvišeg iranskog rukovodstva. Takva mera mogla bi da bude izazvana strahom od mogućih uzvratnih akcija Izraela ili drugih spoljnih igrača u regionu.

Izraelska vojska angažuje 3 rezervna bataljona da ojača svoju centralnu komandu
„Nismo iscrpeli sva sredstva koja su nam na raspolaganju“

Izraelska vojska saopštila je danas da je ubila Hasana Nasralaha u Bejrutu i ​​saopštila da raspoređuje tri bataljona rezervista da ojača odbranu svoje centralne komande, čije operativne oblasti uključuju okupiranu Zapadnu obalu.

“ID nastavlja da pomera svoje snage u zavisnosti od udara koje želi da izvede”.

Odluka dolazi uoči sezone jevrejskih praznika u kojoj se često povećavaju tenzije u Jerusalimu i na Zapadnoj obali, gde se sukob sa palestinskim militantima ponovo razbuktao tokom izraelskog rata u pojasu Gaze.

“Prema proceni situacije, ID poziva tri rezervna bataljona za operativne aktivnosti i jačanje odbrane u Centralnoj komandi”, navodi se u saopštenju vojske, koje nije preciziralo.

I načelnik izraelskog štaba general Herci Halevi rekao je danas da Izrael nije iscrpeo svoja sredstva eliminacijom lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha.

„Nismo iscrpeli sva sredstva koja su nam na raspolaganju. Poruka je jednostavna: ko god da preti građanima Izraela, mi znamo kako da dođemo do njih“, naveo je general Halevi u saopštenju.

1 KOMENTAR

  1. Zelenski u mišjoj rupi po cele dane 24/7/365 u strahu od Iskandera i Kinžala, ovaj musladžija sad kreno i on u mišju rupu zbog divljih jehovaca, uskoro će i Netanjahu, kad počnu ruski Iskanderi i Kinžali po EU da rokaju svi EU/NACI “junaci” će da pobegnu u svoje mišje rupe na 25/7/365 kao i Kamalica ako pobedi Trumpa…Putin ima daleko najveću državu i mnogo tajnih rezidencija da verovatno neće trebati u sklonište…ali oću da kažem, kako stanje eskalira tako i oni sebi pogoršavaju živote što je malko i pravedno😉

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version