Naslovna Novosti Izraelci prikazali video iz štaba IDF gde vidimo kako se koordiniše i...

Izraelci prikazali video iz štaba IDF gde vidimo kako se koordiniše i sprovodi plan ubistva vođe Hezbolaha

0
izraelci objavili video iz štaba njhove vojske gde vidimo kako se sprovodi plan ubistva nasralaha
video iz štaba izraelske vojske na kom vidimo koordinaciju plana eliminacije nasralaha
google news

„Svako ko ugrozi državu Izrael sada će znati da mi znamo kako da dođemo do njih – na severu, na jugu i na udaljenijim mestima.”

Ovo je izjavio Herdži Halevi, načelnik Generalštaba izraelske vojske, nakon objave smrti generalnog sekretara Hezbolaha Hasana Nasralaha.

Istovremeno, ID je objavio video snimak iz svog štaba dok je u toku bila racija u Bejrutu u kojoj je ubijen Nasralah. Prisustvovao je i ministar odbrane Joav Galant.

Prema Halevijevim rečima, “ovo nije kraj našeg posla”, dodajući da je napad u kojem je ubijen Nasralah dugo planiran “i da je izveden u pravo vreme na veoma oštar način”.

Dodao je i da ID „kreće u pripremu narednih udara“ i da postoji „evidentna spremnost u svim oblastima“.

„Operacija Hasan Nasralah“, SAD tvrde da nisu znale i učestvovale

Sjedinjene Države nisu bile unapred obaveštene o izraelskim napadima u južnom predgrađu Bejruta, koji su, prema prvobitnoj proceni, rezultirali dvoje mrtvih i 76 ranjenih, rekli su u petak Džo Bajden i visoki američki zvaničnici, prenosi AFP.

IDF je potvrdila da je na meti bio lider Hezbolaha Hasan Nasralah. S obzirom da je eliminacija Hasana Nasralaha potvrđena, to ujedno predstavlja jednu od najspektakularnijih operacija izraelskih službi.

Američki predsednik je rekao novinarima da Vašington nije „znao” i da nije „učestvovao” u izraelskim napadima u južnim predgrađima Bejruta, dodajući da je njegova administracija na ivici „prikupljanja informacija”.

zvanično izrael je likvidirao hasana nasralaha u libanu; id pobio ceo lanac komandovanja hezbolaha
zvanično izrael je likvidirao hasana nasralaha u libanu; id pobio ceo lanac komandovanja hezbolaha

Izraelska vojska saopštila je rano u subotu da je izvela vazdušni napad na Hezbolahov „štab” u južnom predgrađu libanske prestonice, ubrzo nakon što je premijer Benjamin Netanjahu rekao UN da će nastaviti da udara na proiranski oružani pokret.

Izrael obavestio SAD o operaciji Hasan Nasralah tek kada su IDF avioni bili u vazduhu prema Libanu

Glavne vojne i diplomatske pristalice Izraela, Sjedinjene Države “nisu bile uključene u ovu operaciju i nisu bili unapred upozoreni”, rekla je novinarima Sabrina Sing, portparolka američkog Ministarstva odbrane.

Njen ministar Lojd Ostin razgovarao je sa svojim izraelskim kolegom Joavom Galantom „kada je operacija već bila u toku“, dodala je ona.

„Još uvek tražimo više detalja i pokušavamo da razumemo ovu operaciju“, rekla je portparolka.

Visoki američki zvaničnik rekao je, pod uslovom anonimnosti, da su Izraelci “rekli američkoj vladi da su pokrenuli vojnu akciju kada je operacija bila u toku i kada su avioni bili u vazduhu”.

“Nisam znao za to unapred”, dodao je.

Ove izraelske operacije će se nastaviti “sve dok se ne ostvare svi naši ciljevi”, rekao je Benjamin Netanjahu u petak, petog dana smrtonosnih vazdušnih udara, uprkos obnovljenoj “dubokoj zabrinutosti” UN.

Izraelska vojska saopštila je u subotu da je tokom noći eliminisala i vođu palestinskog islamističkog pokreta Hamas u južnoj Siriji.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version