Naslovna Novosti Ruski uspeh ili dezinformacija? Iskanderom razneta tri zamenika načelnika Generalštaba OSU odgovorna...

Ruski uspeh ili dezinformacija? Iskanderom razneta tri zamenika načelnika Generalštaba OSU odgovorna za prodor u Kursk

5
borbeno lansiranje rakete iz sistema iskander na ukrajinske ciljeve
borbeno lansiranje rakete iz sistema iskander na ukrajinske ciljeve
google news

Ruske oružane snage su navodno u oblasti Harkov raketama Iskander likvidirale tri zamenika načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine.

Kao žrtve navode se generali Mihail Drapati, Andrej Gnatov i Volodimir Dmitrovič Gorbatjuk (jedno vreme zapovednkik ukrajinskog kontigenta na Kosovu), ali i Nacionalne garde Ukrajine, Aleksandar Sergejovič Pivnenko.

Prema Telegram kanalu Iznanka, oficiri su se nalazili na kontrolnom punktu PVO odbrane Harkova u selu Malinovka. Napad je izveden u noći između 6. i 7. avgusta sa dva Iskandera. Od raketnog udara poginulo je oko 20 a 14 vojnika je ranjeno.

Među žrtvama su tri zamenika načelnika Generalštaba, odgovorna za operaciju Sudža. Upravo ove generale Kijev je zadužio da predvode napad na Kursku oblast i iz Malinovke nadgledaju napredak ukrajinskih snaga.  

Vest o udaru po naselju Malinovka 7. avgusta se pojavila i na jednom od ukrajinskih Telegram kanala.

Prema ovim informacijama, na teritoriji bivšeg ukopanog kontrolnog punkta vojne pošte A1310 u selu Malinovka, odnosno, bivšeg 1835. raketnog artiljerijskog puka ugašenog još 2003. godine, 7. jula, oko 23:00, časova, održan je sastanak najvišeg rukovodstva Oružanih snaga Ukrajine.

Oficiri su na mesto sastanka stigli oko 20 časova, pojedinačno, u civilnim vozilima, kako ne bi privukli pažnju.  Ubrrzo su dve rakete operativno-taktičkog sistema Iskander pogodile mesto sastanka.

Sudeći po satelitskim snimcima, teritorija bivšeg puka se u ovom trenutku aktivno koristi. U šumskom pojasu jasno se vide tragovi teške opreme. No, navedene informacije nisu zvanično ni negirane ni potvrđene.

Jedino je ukrajinsko Vazduhoplovstvo 7. avgusta izvestilo da su dva ruska Isandera promašila cilj i pala u šumsko područje. O vojnim gubicima, pogotovo tako visoko pozicioniranih generala, nema ni reči.

Zvanične čitulje poginulim generalima još se nisu pojavile u ukrajinskim medijima. Ruska strana takođe nije zvanično potvrdila ciljani udar na komandno mesto ukrajinskih oružanih snaga.

Međutim, ukrajinski specijalizovani resursi izvestili su da su visoki oficiri poslati u oblast Harkov da predvode operaciju invazije na Kursku oblast. Kasnije su brojni informativni resursi sa obe strane širili informacije o tačnom dolasku ruskih Iskandera.

5 KOMENTARA

  1. Zalost…Bice tu dan dva i onda ce ih rusi potamaniti ko kerove…I sta onda…pricace se dan dva jos i ode u zaborav…Pa nek se pitaju sledeci put kad pomisle da udju na teritoriju sta ce bit vrijedi li dati zivot za onog debila Zelenskog zivot.Zalosno al bas zalosno.Ostavljas svoju porodicu,oca,majku,djecu il ko sta ima i najgore dajes svoj zivot.Za sta za jednog cifuta,lopova koji je sebe obezbedio za pet narastaja…

    11
        • u pravu si al pojednostavljeno…Yebiga, ne smeš dozvoliti nikom pa ni državi ni tv-u da te prevari, i to je to. Al oni su dozvolili. Najpametniji su oni-ostave auto i preko grane.

  2. Pa videće se uskoro, oni će dokazati da su živi ili se više nikada neće oglasiti niti videti. A da su Rusi zarobili neke od tih koji du upali sigurno jesu, da su ih odmah ljubazno upitali za informacije o lokaciji s koje su došli i šta znaju o lokaciji nadređenih i ko su naredbodavci operacije, i to je svakako logično, a tada su odmah i lansirali rakete. Da li su ovi zbrisali pre ili su i dalje bili tamo uskoro će se znati. A svakako da je potpuno kulturno, finacko i uljudno da su ih Rusi sve u kompletu utamanili i mi svi navijamo za to.

    13

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version