Naslovna Novosti Gde su ukrajinski F-16? Rusi zauzeli Timofejevku u Donjecku i ušli u...

Gde su ukrajinski F-16? Rusi zauzeli Timofejevku u Donjecku i ušli u centar Časiv Jara; Njujork će se uskoro zvati Novgorodskoje

3
gde su ukrajinski f 16? rusi zauzeli timofejevku u donjecku i ušli u centar Časiv jara; njujork će se uskoro zvati novgorodskoje
gde su ukrajinski f 16? rusi zauzeli timofejevku u donjecku i ušli u centar Časiv jara; njujork će se uskoro zvati novgorodskoje
google news

Rusi navodno neće ostaviti ukrajinske plodne zemlje na istoku u rukama američkih nevladinih organizacija da kontrolišu snabdevanje Evrope pšenicom.

Ruska armija je preuzela kontrolu nad selom Timofejevka u Donjecku, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, potvrđujući da nastavljaju napredovanje jer imamo borbe i u Torecku.

Jedinice grupe trupa „Centar“, kao rezultat aktivnih dejstava, zauzele su selo Timofejevku u Donjeckoj Narodnoj Republici i zauzele povoljnije položaje“, saopštila je Moskva.

Zauzeto selo Timofejevka je malo selo u Pokrovskom regionu Donjecka. U pitanju je deo mostobrana formiranog u julu nakon oslobođenja Progresa, Lozovacka, Jevgenivke i Volčje.

Ovo poslednje je najvažnije čvorište logističke podrške Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu.

Pored toga, ruski borci grupe snaga „Centar“ tvrde kako su uništili 31., 32., 100., 117. mehanizovane jedinice Ukrajine, kao i 142. pešadijsku brigadu Oružanih snaga Ukrajine, kao i 109. kopnenu odbrambenu brigadu u rejona Toretsk, Novgorodsk, Vozdizenija, Tapulrasovka i Grodokav, sa tri kontranapada 53., 151. mehanizovane i 95. vazdušno-jurišne brigade. Prema tvrdnjama, ukrajinska vojska izgubila je u jednom danu 355 vojnika (mrtvih i ranjenih kombinovano).

Ruska zastava se vijori u Njujorku, koje će za nekoliko dana nositi naziv Novgorodskoje

Oružane snage Ruske Federacije su 6. avgusta podigle zastavu i u Njujorku. Postavili su je vojnici 9. brigade na krovu njujorške specijalne škole broj 38 u Gužvoj ulici. Ruski vojni izvori objavili su snimak iz tog područja na internetu.

Kao rezultat nedavnih napada, ruske snage su prešle njujoršku ulicu i ušle u severozapadni deo grada. Brza ruska ofanziva na ulicama Njujorka ugrožava preostale snage ukrajinskog garnizona u mestu, kao i one ostale u oblastima istočno od naselja.

Istog dana i ruski i ukrajinski vojni izvori izvestili su da su Oružane snage Ukrajine napustile svoje vojne položaje u ogromnim oblastima jugoistočno od Njujorka kako bi izbegle njihovo opkoljavanje.

Kao rezultat toga, ukrajinski vojnici su preuzeli odbranu u stambenim naseljima i nadaju se da bi reke i jezera u istočnom delu Njujorka mogle da uspore rusku ofanzivu.

Ruska vojska tek treba da preuzme punu kontrolu nad gradom, ali tempo ruskog napredovanja ipak nagoveštava uništenje ukrajinske odbrane u naselju i oko njega.

Ukrajinski vojni izvori priznaju ruske pobede i pretpostavljaju da će Oružane snage Ukrajine biti povučene iz Njujorka u bliskoj budućnosti. Kada se to desi Njujork će postati Novgorodskoje.

Ruske trupe prelaze vodeni kanal u Časov Jaru, slede sukobi u centru grada

Ruske snage su uspele da pređu Šiverski vodeni kanal kod Časov Jara, tako da su borbe već u toku u centru grada, rekao je za ukrajinski Radio NV, bivši komandir čete bataljona Ajdar i ratni veteran Jeven Dukiv.

Njegova izjava glasi: Rusi su uspeli da napreduju na grad. Neprijatne vesti stižu iz Časiv Jara“.

„Rusi su se dugo zadržavali na kanalu Siverski Donjec-Donbas. Ali, ovo je već prošlost, Rusi su mogli da pređu kanal, Borbe se već vode na zapadu grada. Ukrajinske snage brane Časiv Jar usred teškog ruskog bombardovanja suočavajući se sa odnosom snaga i od 1 prema 10. Samo puze kao bubašvabe, a nema dovoljno papuča da ošamare sve te bubašvabe“, rekao je Dukiv, ne krijući osećanja.

Ruske trupe su napredovale duboko u Časov Jar, saopštio je Institut za proučavanje rata (ISW), na osnovu rezultata od 3. avgusta.

Geolokacijske mape objavljene 2. avgusta pokazuju da su Rusi napredovali zapadnije od kanala u grad.

Rusi smatraju da je prisustvo SAD i nevladinih organizacija tamo izazov

Ukrajinske farme igraju ključnu ulogu u globalnoj bezbednosti hrane. Kako bi obezbedio žetvu 2024. godine suočenu sa ovim preprekama za pristup i pristupačnost vitalnih inputa, USAID je obezbedio đubriva za 7.621 poljoprivrednog proizvođača u 23 regiona Ukrajine za upotrebu tokom prolećne sezone setve 2024, preneli su zapadni mediji nedavno.

Kroz Agro-Ukrajinsku inicijativu, USAID podržava mikro, mala i srednja poljoprivredna preduzeća, proizvođače žitarica i uljarica, u kritičnim fazama proizvodnje kako bi se osiguralo da ukrajinsko žito i dalje može da stigne na globalna tržišta koja zavise od toga, nego ruska rat.

ukrajinska psenica
ukrajinska psenica

Tokom 2023. i 2024. godine, USAID je obezbedio seme i đubriva za više od 14.000 ukrajinskih poljoprivrednih proizvođača, omogućavajući im da obrađuju više od 460.000 hektara produktivnog zemljišta i omogućavajući proizvodnju najmanje 2 miliona tona žitarica.

Rusi žele da ukinu ovo prisustvo tako što će zauzeti što više ukrajinske teritorije za svoju korist.

3 KOMENTARA

  1. Čekaj malo pa zar nije pisano da globalisti uništavaju djelatnost mikro,malih i srednjih djelatnika na korist mega globalističkih konzorcija ? Odkud sad kad Rusi preuzimaju zemlju odjednom briga za njih ?

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version