Naslovna Novosti Jul najgori mesec u istoriji ukrajinske vojske: 60.000 mrtvih za 30 dana...

Jul najgori mesec u istoriji ukrajinske vojske: 60.000 mrtvih za 30 dana – Da li paniraju da ubiju Putina iz osvete?

9
jul najgori mesec u istoriji ukrajinske vojske! 60.000 mrtvih za 30 dana – da li paniraju da ubiju putina iz osvete?
jul najgori mesec u istoriji ukrajinske vojske! 60.000 mrtvih za 30 dana – da li paniraju da ubiju putina iz osvete?
google news

Najgori mesec u istoriji ukrajinske vojske jul, nakon što je više od 60 hiljada vojnika izgubilo živote od ruske vatre. Kako prenose ruski izvori vesti, jul ove godine se smatra najrazornijim mesecom čitavog sukoba za Ukrajinu.

Novi podaci koje je objavilo rusko Ministarstvo odbrane potvrđuju gornji izveštaj. Konkretno, Kremlj nas obaveštava da je samo u julu 2024. godine više od 60 hiljada ukrajinskih vojnika poginulo u sukobu koji je u toku.

Podatke ruskog Ministarstva odbrane citirala je državna novinska agencija TASS u novoj publikaciji. Prema informacijama medija, između 1. i 5. jula 2024. godine ukrajinski gubici su dostigli 9.875 vojnika na svim frontovima sukoba.

Od 6. do 12. jula odgovarajuća cifra iznosila je 14 hiljada mrtvih, dok su od 13. do 19. u mesecu gubici iznosili 13 hiljada vojnika. Konačno, od 20. jula do 31. jula ove godine Ukrajina je izgubila više od 23 hiljade vojnika.

Tako su ukupne žrtve vojnog osoblja ukrajinskih oružanih snaga prošlog meseca dostigle 60.630 vojnika, što je zaista nečuven broj. To znači da svakog dana u proseku gine 2 hiljade vojnika ukrajinske vojske. Navodi se da je većina ovih žrtava rezultat akcija ruskih snaga juga i zapada.

Gubici katastrofalni u poslednjih nekoliko dana

Ukrajinska vojska se posebno poslednjih dana suočila sa strašnim žrtvama na bojnom polju. Naročito u poslednjih 48 sata, navodi se da su vojnici ruske grupe snaga Zapad naneli ozbiljnu štetu svom neprijatelju.

Prema novim informacijama koje je prenelo rusko Ministarstvo odbrane, ruske jedinice grupe trupa Zapad su u poslednjih nekoliko sati navodno neutralisale do 500 ukrajinskih vojnika zajedno sa opremom kijevske vojske.

Konkretno, u poslednjih par dana, ruske trupe grupe Zapad uspele su da unište opremu ukrajinskih snaga, kao što su 2 oklopna vozila, 3 polu-kamiona, 1 tenk, 2 sistema za elektronsko ratovanje, druga vozila na točkovima i nekoliko topova. Istovremeno, ruski avioni uništili su 2 skladišta naoružanja i municije ukrajinske vojske.

Ruski mediji su, međutim, naglasili da su poslednjih dana mnogi oficiri ukrajinske vojske eliminisani na bojnom polju, informacija koja će, ako se potvrdi, značiti katastrofalne posledice po kijevske trupe.

Ukrajina planira podići poreze kako bi obezbedila sredstva za odbranu

Ukrajinska vlada je s druge strane razmišljala o novom sistemu kako bi se obračunala sa ruskom ratnom mašinom. Kijev posebno želi da poveća poreze na domaća i strana preduzeća koja posluju u Ukrajini kako bi prikupila više sredstava za svoju odbranu.

Povećanje poreza ima za cilj da prikupi 2,7 milijardi evra za ukrajinsko ministarstvo odbrane, ali je reakcija ukrajinskog naroda na novu ideju navodno problem. Ukrajinci već 2,5 godine trpe posledice pogubnog rusko-ukrajinskog rata, a povećanje poreza za njih se zaista smatra „šlagom na tortu“.

Ukrajinski ministar finansija Sergej Marčenko rekao je naravno da je povećanje poreza na poslovanje poslednja nada Ukrajine, jer je država iscrpela sve druge izvore prihoda.

Ukrajinski narod nije jedini koji se protivi ovom predlogu. Američki stručnjaci koji pomažu Ukrajini u njenim finansijskim odlukama izneli su stav suprotan Kijevu. Jedan ekspert je posebno naveo da bi bilo bolje rešenje da se Ukrajina fokusira na borbu protiv „sivog tržišta“.

Međutim, ukrajinska vlada tek treba da donese konačnu odluku o tome da li će povećati poreze na poslovanje zbog neuspelog sastanka dve strane prošle nedelje. Sledeće nedelje će predstavnici kijevske vlade ponovo razgovarati sa predstavnicima privrede u zemlji kako bi pronašli rešenje za ovo pitanje.

Hoće li pokušati da ubiju Putina?

U još jednoj nedavnoj i sada veoma interesantnoj publikaciji, Western Foreign Policy je objavio članak u kojem analizira koliko je verovatno da Zapad planira pokušaj ubistva ruskog predsednika Vladimira Putina.

„Da bismo odgovorili na ovo pitanje, prvo moramo da odgovorimo na sledeće: šta bi Zapad dobio smrću ruskog lidera? Da li bi se pretnja koju Moskva predstavlja Sjedinjenim Državama smanjila? Da li bi se ruske trupe povukle iz Ukrajine? Ili bi namere države postale još agresivnije i nepredvidljivije?’

Snajperska puška Putinovog obezbeđenja
Obezbeđenje Putina u Moskvi na jednoj od prethodnih parada Pobede

Stručnjaci ocenjuju da bi stvari na međunarodnoj političkoj sceni postale mnogo gore da je predsednik Putin ubijen, a čini se da u to veruje i Zapad.

Takođe treba naglasiti da je već bilo pokušaja atentata na ruskog predsednika, ali nijedan nije bio uspešan. Putinov nivo bezbednosti je zaista impresivan, a navodno njegovo obezbeđenje bira lično ruski lider.

9 KOMENTARA

  1. Izvinite, pogrešili ste:
    Nije 60 ‘iljada, nego 600 ‘iljada! Msm, 6 miliona…
    Lažu Rusi k’o prvi osnovne! I Ukrajinci takođe. Sovjetska škola 🤦‍♂️

    4
    12
    • U svemu prate hrvacku, evo sada im stižu i divljački porezi i dugovi. Jedino, hrvacku nema koda spasi oduzimsnja svih resursa, poreza i dugova do istrebljenja što vam govori i vaši demografi Škerc i Tedo i ekonomista Kulić, dok ukrajince ima, Rusi ih neće predati Zapadu na ekonomsko-demografsko istrebljenje. Prema tome KROmanjonac, tražili ste-uživajte 🤗🤗🤗

      11
      1
      • …vratićete se vrlo brzo na broj sa kojim ste se dotepali iz Austrougarske od 880.000 a sva je prilika da će ona opet biti posle propasti ove “velike” EU napravljena i vas će “tamnica naroda” opet da proždre, kakva ironična pravda😂😂😂

        9
        1
        • Hrvatijanci su prekrsteni Srbi u drugom ratu su prekrstili 250 000 porodica pa da su svi imali po dvoje dece a bilo ih je više to je 1 000 000 Srba prešlo u katoličanstvo i u poslednjim sukobima svi koji su ostali tamo su prekrsteni ili se prekrstavaju u kontinuitetu ali sve im je djaba izgubiće sve, na prevaru došlo i tako će i otići.

  2. Kada se samo setim da se je sve ovo moglo izbeći sa Istanbulskom dogovoru. A Zelensky poslušao Borisa i poverovao mu kako Rusiji će nestati oružje nakon par meseci.
    Zar njemu nije jasno da je bilo kakav dogovor bolji od rata?

    30
    2
  3. Ima totalnih idiota među ukrosima, ova ćerka i babo joj…gluo tip, vidi se po očima da je mozak aj’zbogom, ćerka klinka, dali joj američku pušku, babo joj aplaudira, ona sad može da radi isto što i muškarci, san svake feminemke. Normalno, oboje su već mrtvo ili im se bliži kraj. Mislim da bi njoj bilo bolje i pametnije da nešto normalno raducka i ima porodicu. I tako puta 20-ak miliona imbecila tamo. Nema šta s njima raditi nego što Putin već radi.

    20
    5

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version