Naslovna Novosti General Sirski: Rusija nadmašuje Ukrajinu, ali sa trostruko više gubitaka; Kod opreme...

General Sirski: Rusija nadmašuje Ukrajinu, ali sa trostruko više gubitaka; Kod opreme odnos je 1:2 ili 1:3 ali pobedićemo, znam i kako

9
ukrajinski general sirski
ukrajinski general sirski
google news

Moskva trenutno raspoređuje oko 520.000 vojnika u Ukrajini i planira da taj broj poveća na 690.000 do kraja godine, izjavio je vrhovni komandant ukrajinskih oružanih snaga Oleksandr Sirski u intervjuu za britansko glasilo Gardijan, 24. jula.

„Kada je u pitanju oprema, postoji odnos 1:2 ili 1:3 u njihovu korist “, rekao je Sirskij u intervjuu.

Vrhovni vojni komandant Ukrajine objasnio je da je to glavni razlog neuspeha Kijeva na ratištu poslednjih meseci.

Sirski je naredio povlačenje iz Avdijevke u februaru dok su se ukrajinske snage borile da zadrže ključni grad na liniji fronta u regionu Donjecka, dok su patili od nestašice municije zbog kašnjenja obećane američke pomoći.

Nedavno su ruske snage zauzele sela u regionu Donjecka dok su napredovale ka Pokrovsku i isterale ukrajinske trupe iz istočnog dela Časiv Jara.

komandant osu general sirski stigao u casov jar da predvodi odbranu bahmuta
komandant OSU general Sirski nakon sto je stigao u Časov Jar odakle je pokusao da predvodi odbranu Bahmuta 2023 godine

Prema Sirskom, Moskva je postigla ove uspehe uglavnom zahvaljujući svojoj prednosti u teškoj opremi.

Broj ruskih tenkova porastao je sa 1.700 u 2022. na 3.500, dok se broj artiljerijskih sistema utrostručio, a oklopnih vozila sa 4.500 na 8.900, piše isti Gardijan.

Međutim, ruski uspesi su samo „taktički“ i idu uz “visoku cenu”, rekao je glavnokomandujući ukrajinske vojske, dodajući da Rusija trpi gubitke „tri puta“ veće od kijevskih snaga, a u nekim oblastima tvrdi čak i veće.

Sirski je odbio da pruži jasne brojke, a poslednja do sada izneta, zvanična iz Kijeva procena broja ukrajinskih vojnika ubijenih tokom rata iznosila je 31.000 do februara ove godine.

Sa druge strane, ista ukrajinska vojska izašla je sa saopštenjem kako je Rusija do kraja jula izgubila više od 570.000 ubijenih ili ranjenih vojnika.

Ukrajinski general je takođe izjavio da je Ukrajina uspela da zaustavi rusko napredovanje u severnom delu Harkovske oblasti i rekao da je vojska spremna da pruži „snažan odgovor“ ukoliko Rusija pokuša ofanzivu u južnom Zaporožju.

Sirski je napomenuo da bi rusko napredovanje duž fronta moglo biti zaustavljeno, ali je dodao da ishod „zavisi od naših hrabrih vojnika i naših oficira“.

Na pitanje o nepresušnoj temi zapadnih lovačkih aviona F-16, Sirski je rekao da zna kada će avioni stići, ali je odbio da navede tačan datum.

ukrajinci nisu stigli ni da se obraduju lovcima f 16, a već stiže loša vest kijevu 2024 samo jedna eskadrila
Zelenski u kokpitu F-16

Holandija, Danska, Norveška i Belgija obećale su ​​avione F-16 kao deo “koalicije lovaca za Ukrajinu” organizvoane u julu 2023. godine, a očekuje se da će do maksimalno 20 aparata stići ove godine.

Uprkos obećanjima američkog državnog sekretara Antonija Blinkena od 10. jula da su prvi holandski i danski F-16 već na putu, do danas nije zvanično potvrđena nijedna isporuka, što naravno nikako ne znači da avioni nisu već uveliko u Ukrajini.

Sirski veruje da će F-16 ojačati ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo, ali je ukazao i na njihova ograničenja, navodeći da treba da ostanu 40 kilometara od linije fronta kako ne bi bili oboreni.

Bivši ukrajinski glavnokomandujući, Valerij Zaluzni: Zemlje Evrope treba da se pripreme za rat

Prethodnik Sirskog, bivši glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, Valerij Zalužni dao je tek sada svoju prvu javnu izjavu nakon što je smenjen sa položaja, te imenovan za ambasadora u Velikoj Britaniji.

Evo, ukratko, šta je ovaj gospodin imao da kaže:

  • Današnji sukob je „tranzicioni rat“. Zapadne zemlje moraju da se pripreme za buduće sukobe, a u međuvremenu bi mogle da testiraju novo oružje u Ukrajini.
  • U svetlu pretnji budućih ratova, zapadne zemlje moraju „da se odreknu nekih sloboda da bi preživele“, tvrdi on.
  • Savremeni sukobi su totalitarni i zahtevaju napore ne samo vojske, već i društva u celini. Političari moraju da mobilišu stanovništvo.
  • Zalužni je „postojanje Rusije“ opisao kao pretnju, naglasio je.
smenjeni general zaluzni pozira sa komandantom desnog sektora ispred portreta bandere sat vremena pre smene
nekadašnji general Zaluzni pozira sa komandantom Desnog Sektora, ispred portreta Bandere, oko sat vremena pre svoje smene

Kao zaključak ovih populističko-propagadnih izjava nije na odmet zaključiti da je sukob u Ukrajini zapravo generalna proba za sukob SAD-Rusija jer je to suština.

Sve zemlje Evrope, moraju da se distanciraju od svega toga, pritiskajući Rusiju i SAD da se ne sukobljavaju, bar ne na teritoriji Evrope, koja je doživela dva svetska rata u poslednjih 110 godina.

9 KOMENTARA

  1. Odlična nada za NATO/EU lizatore, ovo- 570.000 ruskih vojnika, samo da nam fino pokažu sva ta silna groblja kakva su video dokumentovana u Ukr. Naravno, NATO/EU lizatori moraju da se teše da je Rusija ekonomski kolabirala iako je pretekla i DE i JP ekonomski po Svetskoj Banci, da je Rusija vojno kolabirala iako činjenice govore da se NATO junačine ne usuđuju da je napadnu a teritorije svaki dan padaju. Malenim NATO/EU lizatorima ostaju lažne nade i mašte i samo gas u tom smislu 😂😂😂

    7
    1
  2. To kažu generali koji svaki dan teraju svoje ljude u smrt za glumca Zelenskog, dementnog Bajdena i sebične interese Amerike i Britanije / FAŠISTIČKOG NATO saveza. Kada čitam ovu analizu generala prosto me je sramota, mislim da će se i oni jednog dana stideti svoje uloge u ratu Zapada / NATO protiv Rusije. Savet: što pre zaključite MIR sa svojim komšijama Rusima, jer ako i dalje budete slušali Američke i Britanske IDIOTE nećete daleko dogurati.

    10
    1
    • Pa nešto moraju da kažu pa makar lagali ko hrvati, inače kako da sebe opravdaju da su sve što su dotakli upropastili

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version