Naslovna Novosti Moskovljani koji od danas potpišu ugovor sa vojskom dobijaju na pozamašnu platu...

Moskovljani koji od danas potpišu ugovor sa vojskom dobijaju na pozamašnu platu i bonus od 20.000 evra

6
ruska vojska 2
ruska vojska 2
google news

Ruska novinska agencija Interfaks objavila je 23.07.2024. da će građani Moskve koji potpišu ugovor sa vojskom od danas dobiti jednokratnu novčanu nagradu od 1,9 miliona rubalja (20.020 evra), tako da će im prihodi za prvu godinu usluga premašuje 5,2 miliona rubalja (55.000 evra).

Ovu odluku su doneli gradonačelnik ruske prestonice Sergej Sobjanin i regionalna vlada.

Vojnici iz metropole, koji će potpisati ugovor sa vojskom, moći će da imaju koristi od nove mere „socijalne podrške“, koja bi po svemu sudeći trebalo da pojača regrutaciju novih snaga za rat protiv Ukrajine.

Istovremeno, sve dosadašnje mere kabineta gradonačelnika ostaju na snazi, uključujući i dodelu dodatka na redovnu platu vojnika u iznosu od 50.000 rubalja (526 evra) mesečno.

Ovaj dodatak je veći od minimalne prijavljene zarade u metropoli, koja je ove godine, prema dostupnim podacima, manja od 30.000 rubalja (316 evra). To je takođe 10.000 rubalja (105 evra) više od sličnih saveznih propisa u drugim delovima Rusije. Prema serveru bdek.ru, prosečna plata u Moskvi trenutno iznosi oko 126.000 rubalja (1.350 evra).

Sa svoje strane, vlasti u ruskoj Republici Tatarstan ovog meseca počele su da nude nagradu od 100.000 rubalja (1.053 evra) kao pomoć u regrutovanju novog vojnika za ukrajinski front, izvestio je prozapadni sajt Meduza koji deluje iz EU, pozivajući se na poruku sa tatarstanskog veb-sajta napravljenog za regrutovanje stanovnika.

U početku su vlasti ponudile 50.000 rubalja, ali nekoliko dana kasnije nagrada je udvostručena. O ponudi su izvestili i državni mediji, lokalni portali i sajtovi novina i regionalne vlasti.

Iako je Moskva odlučila da ne prijavljuje sopstvene gubitke do okončanja sukoba, sa ukrajinska strana procenjuje da su oni, od eskalacije sukoba februara 2022. godine, do sada premašili 500.000 ljudi.

Za razliku od ukrajinskih, odlučeno je da procene ruskih gubitaka sa zapada varijaju, te mogu biti i drastično niže, u zavisnosti koji političar, iz koje zemlje i u kom trenutku izlazi sa brojkama.

Rusija je prošlog septembra objavila delimičnu mobilizaciju u kojoj je angažovano oko 300.000 rezervista. S druge strane, nekoliko stotina hiljada Rusa je otišlo u inostranstvo, gde su pojedini na taj način izbegli vojnu obavezu.

Ruske vlasti tvrde da ne planiraju novi talas mobilizacije, jer u vojsku ide dovoljno dobrovoljaca, a kojih se očekuje još više posebno sada, pod uticajem nagrada i obećanih prihoda.

ruska vojska
ruska vojska

U septembru 2022, predsednik Putin je naredio isplatu 195.000 rubalja (2.060 evra) svima onima koji potpišu jednogodišnji ili duži ugovor sa vojskom. Na ovaj savezni doprinos se dodaje onoliko koliko lokalne vlasti u regionima odluče da budu njihove nagrade, čija je vrednost različita u zavisnosti od regiona koji ga daje.

Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, od početka ove godine do jula do 200.000 novih vojnika potpisalo je ugovore sa ministarstvom odbrane. Ovu vest je preneo i britanski Bi-Bi-Si na svom sajtu, uz naravno ironične primese.

Oružane snage Rusije imaju 640.000 vojnika koji su potpisali profesionalni ugovor sa ruskom vojskom.

6 KOMENTARA

  1. Ruski agresorski pacovi ginu ko muve , masovno ih tamane Heroji Ukrajine !Pobili i osakatili preko 500 hiljada Rusa , mašala !Odlučio sam sa svojim drugarima iz Jagodine da proslavimo i ispečemo prase kada pogine u Ukrajini milionti Rus ! Slava Herojima Ukrajine , Slava Ukrajini u njihovoj pravednoj borbi protiv ruskog agresora !

    2
    6
  2. 500.000 😂😂😂 Ne dajte lažne nade ovim NATO dy_peliscima. Toj brojci oduzmite 1 nulu i to je to kako jeste. NATO dy_pelisci se inače nalaze u stanju totalne zbunjenosti i zbrke jer ne razumeju ništa a posebno kako to Rusija nije bankrotirala pošto im to njihove televizije stalno pričaju i još može da plaća mesečno 4.500 eura ??? Kako je to prosečna plata 1.350, e i niko ne prosi, kopa po kontejnerima (EU) i živi na ulicama po šatorima (USA) a toliko mnogim EU članicama nemaju prosečnu platu, a o REALNOJ KUPOVNOJ MOĆI tih plata u Rusiji ni da ne govorimo jer Rusija je 4 puta jeftinija od EU i USA, od živežnih namirnica, rente, kvadrata stana do poreza. Ali niko NATO i EURO dy_pelisce ne može sprečiti da veruju u Kovid televizije sa Zapada i da naravno ne sumnjaju zbog čega njihovi cenzurišu ruske medije, verujte mi da mnogi ni ne znaju da su ruski mediji zabranjeni jer vlasti kriju a ljudi rade, nemaju vremena ni da misle od ganjanja egzistencije na tom “bogatom” Zapadu koji je “bašta” i sve cveta cveće, a svi drugi a posebno Rusija, Kina i Srbija su džungle, a s njima i svi ostali koji neće da slušaju direktive sa Zapada kao što to rade NATO i EU dy_pelizački narodići. Pustimo NATO i EU dy_pelisce nek”uživaju” u njihovom standardu života koji znači ovo- kad prime platu odmah 1/4 ode na pdv a ostatak ide na rentu. Za hranu i račune, za njih se dodatno radi posle radnog vremena i normalno, zadužuju u banci, jer gde bi se inače skupili svi ti dugovi na Zapadu ???

    8
    4
    • Drži se ti zagoreli vaših purgerskih novina, tamo imaš laži do mile volje, ovde barem može čovek da pročita nešto objektivno i neutralno. Idi malo u Rusku Federaciju pa proveri koliko ne znaš i koliko grešiš. Cene hrane i goriva su barem 2,5 puta niže nego kod nas u regionu, a plate po većim gradovima su daleko veće. Al kome čovek da priča kad više verujete medijima u propagandi nego svojim očima….

      14
      4

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version