Naslovna Novosti Teška noć u Ukrajini: Rusi napali nekoliko vojnih aerodroma, kritično u Nikolajevu...

Teška noć u Ukrajini: Rusi napali nekoliko vojnih aerodroma, kritično u Nikolajevu usled udara Iskandera

2
ruske trupe pogodile luku izmail na dunavu eksploziju gledali ocevidci iz rumunije
eksplozija, ilustracija
google news

U noći 24.07.2024, Oružane snage Ruske Federacije su nekoliko sati napale ciljeve duboko unutar ukrajinske teritorije. Udari su izvedeni ograničenim brojem raketa i dronova.

Ruska vojska je prvenstveno gađala aerodrom Krivoj Rog i vojne objekte u Dnjepropetrovskoj oblasti. Ciljevi su gađani i operativno-taktičkim raketama tipa Iskander-M.

Nekoliko eksplozija je prijavljeno i u Poltavskoj oblasti, gde je napadnut aerodrom, koji su Oružane snage Ukrajine pokušavale da obnove nakon prethodnih udara.

Ruske bespilotne letelice izvele su i nekoliko udara na ukrajinske ciljeve u Odeskoj oblasti. Prijavljeni su dolasci u luku Izmail, gde Rusi tvrde da se pretovaruje vojna roba dopremljena iz zemalja NATO-a. Najmanje dva takva napada prijavljena su u roku od dva sata.

Ruske trupe su takođe napale ciljeve u blizini Kijeva. Za sada se ne zna tačno kakve su ciljeve gađali ruski dronovi u Kijevskoj oblasti.

U toku noći takođe su izvršeni udari po ciljevima i položajima koje je zauzela ukrajinska vojska u oblasti Harkova, uključujući i pravce Volčanska i Kupijanska.

U Nikolajevu gori vojni aerodrom

Prethodnog jutra izbio je jak požar u rejonu vojnog aerodroma Oružanih snaga Ukrajine (OSU) u Nikolajevu, koji još uvek nije u mogućnosti da ugasi.

Prema izveštajima lokalne javnosti, vatra je zahvatila velike površine aerodroma, a pokušaji da se požar lokalizuje još nisu dali rezultate.

Situaciju komplikuje činjenica da zvuci detonacije koji dopiru do okolnih naselja ukazuju na eksplozije municije uskladištene na aerodromu. Ovo stvara dodatne poteškoće za vatrogasce i spasioce koji rade na licu mesta.

Prema izvorima, jedan od uzroka požara bio je jutarnji udar operativno-taktičkog raketnog sistema Iskander (OTRK). U raketnom udaru, prema preliminarnim podacima, oštećeno je nekoliko skladišta municije, što je izazvalo požar i naknadne eksplozije.

Stanovnici obližnjih naselja prijavljuju stalne zvukove eksplozija i širenja gustog dima.

Na društvenim mrežama se priča o padu fragmenata drona na rumunsku teritoriju

Prema poslednjim podacima ruskih izvora, tokom napada uništeni su automobili i oklopna vozila, koja su išla na liniju fronta sa ljudstvom, oružjem i municijom.

Prema nekim objavama na društvenim mrežama, ove noći u oblasti ukrajinske luke Izmail na granici sa Rumunijom čulo se 10 eksplozija izazvanih ruskim napadima. Korisnici društvene mreže X govore o tome da je jedan od dronova Šahed (Geran) ušao na teritoriju Rumunije i eksplodirao u oblasti Plauru.

Prema tim objavama, avioni F-16 rumunskog ratnog vazduhoplovstva podignuti su u vazduh zbog ruskih napada. Više detalja o ovim incidentima verovatno će biti otkriveno u narednim satima.

2 KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version