Naslovna Novosti Ruska vojska podigla zastavu nad još jednim ukrajinskim selom, Voshod, u pravcu...

Ruska vojska podigla zastavu nad još jednim ukrajinskim selom, Voshod, u pravcu Avdijevke

2
ruske trupe
ruske trupe
google news

Ruska vojska i dalje održava vojnu inicijativu u različitim pravcima na ukrajinskim linijama fronta.

Čini se da za sada nikakvi kontranapadi i pojačanja ne dozvoljavaju oružanim snagama Ukrajine da stabilizuju linije fronta i zaustave rusko sporo ali čini se sigurno napredovanje.

Područja oko Avdijevke u pravcu Donjecka ostaju jedan od glavnih pravaca ruske ofanzive. Ruske trupe proširuju zonu svoje kontrole u ​​različitim pravcima, uključujući u blizini Karlovskog rezervoara i oko grada Očeretina.

U videu iznad vidite kako borci Volške brigade Samarskog udruženja dižu zastavu, te tvrde da su potpuno očistili selo Voshod. Iz ukrajinskog projekta DeepState su izjavili da su Rusi zauzeli ostatak obližnje Jevgenovke i malo proširili svoj prodor na Njujork.

Ukrajinska odbrana puca po šavovima u ovom pravcu. Primera radi, 9. jula rusko Ministarstvo odbrane preuzelo je punu kontrolu nad selom Jasnobrodovka.

U svom dnevnom brifingu 11. jula, rusko Ministarstvo odbrane je proglasilo punu rusku kontrolu nad selom Voshod koji se nalazi jugozapadno od Očeretina. U naselju je završena operacija čišćenja.

Prema izveštajima sa fronta, ruski napad na selo Voshod počeo je 4. jula. Prvi izveštaji o ruskoj kontroli sela stigli su 7. jula, ali su ruske snage verovatno završavale operaciju čišćenja na periferiji i u poljima u blizini.

Treba napomenuti praksu da se zvanične tvrdnje ruskog Ministarstva odbrane o zauzimanju bilo kog naselja često objavljuju tek kasnije nakon završetka operacija čišćenja, obezbeđenja novih vojnih položaja i odbijanja protivnapada ukrajinskih snaga.

Štaviše, ruski vojni izvori izvestili su da je selo Evgenovka prešlo pod punu rusku kontrolu.

Ruske snage su stigle do reke Volčja i navodno obezbeđuju novozauzete položaje oko sela. Rusko Ministarstvo odbrane će verovatno zvanično objaviti kontrolu Evgenovke narednih dana.

ruska vojska preuzela kontrolu nad jos jednim selom voshod u pravcu avdijevke
Selo Voshod je obeleženo crvenom bojom

Sela Sokol-Voshod-Evgenovka pretvorena su u veliko ukrajinsko uporište sa ciljem da se zaustavi rusko napredovanje posle pobeda u Avdijevki i Očeretinu. Čudno može zvučati da se Ukrajinci nisu više borili s obzirom na to koliko su truda ulili u Sokol da ga zadrže.

Međutim, tempo ruske ofanzive nije ostavio Oružanim snagama Ukrajine vremena da izgrade neophodnu odbranu.

Kao rezultat toga, ukrajinski vojnici su bili primorani da se kriju u selima koja su u teškim borbama pretvorena u potpune ruševine.

Bivši ukrajinski zatvorenici prebačeni su ne u Harkov, već u pravcu Donjecka

U ruskim izvorima vesti pojavila se informacija da su bivši ukrajinski zatvorenici prebačeni u pravcu Donjecka. Svrha ovog transfera je da se pomogne Oružanim snagama Ukrajine da obuzdaju napredovanje ruskih trupa.

Prethodno su Oružane snage Ukrajine najavile stabilizaciju situacije u Harkovskoj oblasti, usled čega je odlučeno da se odustane od upotrebe specijalnih četa koje se sastoje od zatvorenika.

Vojni ekspert Andrej Maročko je ranije izvestio da je nekoliko četa koje se sastoje od bivših zatvorenika prebačeno u oblast Harkova. Ovi vojnici su dobro čuvani i trenutno prolaze intenzivnu obuku pre nego što budu poslati na prve linije fronta.

Međutim, ova informacija nije dobila ni dokumentarnu ni zvaničnu potvrdu, a ima informacija da bi u bliskoj budućnosti u Časov Jar moglo biti prebačeno još oko 200 bivših zatvorenika.

Poljska: Hiljade Ukrajinaca želele su da se pridruže novoj legiji stranih zemalja da bi podržale Oružane snage Ukrajine

U Poljskoj je saopšteno da je nekoliko hiljada ukrajinskih državljana koji se nalaze u zemlji izrazilo spremnost da se pridruži redovima nove legije stranih zemalja za učešće u neprijateljstvima na strani Oružanih snaga Ukrajine. Ova informacija dolazi usred rastućih tenzija i sve veće podrške zapadnih zemalja Ukrajini.

Međutim, prema ruskim izvorima, možda je reč o izvođenju operacije „lažna zastava“, u kojoj će regularne vojne formacije poljske vojske biti poslate u Ukrajinu pod maskom ukrajinskih dobrovoljaca.

poljski general skrzipcak pozvao nato da zauzmu kalinjingradsku oblast
poljske trupe

Ova odluka izazvala je navodno široku diskusiju u Moskvi i spekulacije o mogućim posledicama takvog poteza.

U međuvremenu, moguće učešće poljske vojske u neprijateljstvima u Ukrajini izaziva zabrinutost i kritike nekih međunarodnih posmatrača. Upozoravaju na rizike od eskalacije sukoba i nepredvidivih posledica po regionalnu bezbednost.

2 KOMENTARA

    • I tako SVAKI DAN a vaš NACI pakt SVAKI DAN gubi u Ukrajini, u Africi…reci gde ste vi NACI paktaši zadnji put nešto osvojili 😋

      2
      1

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version