Naslovna Novosti Tokom jučerašnjeg udara Oružanih snaga Rusije na Kijev, korišćeno najmanje pet različitih...

Tokom jučerašnjeg udara Oružanih snaga Rusije na Kijev, korišćeno najmanje pet različitih tipova raketa

6
mapa pokazuje putanje leta raznih tipova projektila tokom masovnog napada na kijev
mapa pokazuje putanje leta raznih tipova projektila tokom masovnog napada na kijev
google news

Ruske Vazdušno-kosmičke snage i brodovi Crnomorske flote izveli su juče tokom dana više kombinovanih napada na vojne ciljeve na teritoriji Ukrajine.

Prvi put ovog leta zabeležena je serija masovnih dolazaka u Kijev. Eksplozije su se dogodile i u nizu drugih velikih ukrajinskih gradova.

Uprkos očiglednim dokazima pogodaka vojno-industrijskog kompleksa, ukrajinske službe su uobičajeno izveštavale o većini presretnutih raketa.

Tako je, prema rečima govornika ukrajinskih oružanih snaga, protivvazdušna odbrana Oružanih snaga Ukrajine uspela da obori 12 krstarećih raketa „Kalibar“, 3 avionske rakete H-69 i čak jednu hipersoničnu kvazibalističku raketu H-47M2 Kindžal.

Ukupno, prema tvrdnjama iz Kijeva, od navodno 38 lansiranih projektila, samo 8 je dostiglo svoje ciljeve. Međutim, snimci očevidaca dokazuju suprotno. Na snimku ispod, zabeleženom juče ujutru vidimo najmanje pet uzastopnih udara samo u fabrici Artem u Kijevu:

Ukrajinski mediji su javili da su tokom raščišćavanja ruševina pronađeni fragmenti koji su identifikovali najmanje pet tipova projektila korišćenih u jučerašnjem napadu. Konkretno, ruske Vazdušno-kosmičke snage su koristile krstareće rakete H-101, stelt rakete H-69 koje su nosili lovci Su-57 i kvazibalističke rakete Kh-47M2 Kindžal.

Brodovi Crnomorske flote lansirali su krstareće rakete Kalibar 3M14. Pored toga, saopštava se da su otkriveni čak i fragmenti protivvazdušnih raketa 48N6DM iz sistema PVO S-400, koji su modifikovani da pogađaju kopnene ciljeve.

Usled masovnog udara, prema preliminarnim podacima, pogođena su skladišta i fabrike preduzeća Artem u Kijevu, specijalizovanog za proizvodnju raketa vazduh-vazduh i drugog naoružanja za Oružane snage Ukrajine. Pored toga, tri trafo-stanice su potpuno onesposobljene.

Snimak jednog od jučerašnjih raketnih napada na Kijev:

Osim toga, razorne eksplozije su se čule u Dnjepropetrovsku i Krivom Rogu, gde su gađana preduzeća vojno-industrijskog kompleksa.

Nekoliko projektila je stiglo do ukrajinskih vojnih aerodroma u oblastima Žitomir, Hmeljnicki i Nikolajev.

Potpuna konfuzija u ukrajinskim izveštajima nastaje ukoliko dodamo da je lansirano više od 2 H-22, lansirana su 3 Kindžala, ne 1, dok sam Zelenski daje izjavu da je lansirano više od 40 raketa, a da ne pominjemo brojne video snimke raketnih udara u Kijevu, Dnjepru, Kramatorsku i Krivom Rogu.

Takođe ostaje nejasno kako se objašnjava da su zaustavljena 3 Iskandera ali ne i H-22, zanimljivo je dodati kako se tvrdi da je zaustavljen jedan Kindžal ali ne i Cirkon.

Za čudo, distribuirani su brojni snimci dolazaka raketa što je prava retkost u poslednje vreme, posebno imajući u vidu da se za takvo delovanje ide pravo u zatvor, dok debata o udaru na dečiju bolnicu idalje traje.

Sve u svemu, jučerašnji kombinovani napadi, predstavljeni su kao jedni od najvećih u poslednje vreme, barem što se pažnje mejnstrim medija tiče.

Ostaje večita dilema: Da li prikazati uspešan rad PVO jedinica ili maksimalnu devastaciju uz potražnju nove isporuku zapadnih sredstava. Kao što smo juče imali prilike da vidimo, moguće je istovremeno prezentovati i jedno i drugo.

6 KOMENTARA

  1. Ne traje debata o udaru na bolnicu. Pogodili su je. Ima 40ak mrtvih i 150ak ranjenih. Sramota i velika šteta za Rusku vojsku. A nikakva korist.

  2. Ispada dobre Ruske rakete,jedan pogodak srusio trecinu decije bolnice u Kijevu.Moguce hiper.son raketa.To ne menja stanje na frontu nista.

    • Kromanjonac… ti si bre odlepio al totalno bogteyebo nenormalni nenormalnog…

  3. 😂😂😂Pa sve što kijevska hunta treba sa učini je da pokaže dokaze svojih uspeha u HD kvaliteti kako Rusi rade, i da maknu sve represalije nad građanima Ukroine za snimanja, jer čemu to ako su ispravni i nemaju šta kriti ???

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version