Naslovna Novosti Najnovije rusko borbeno vozilo pešadije Kurganec-25 primećeno na proizvodnoj traci

Najnovije rusko borbeno vozilo pešadije Kurganec-25 primećeno na proizvodnoj traci

0
najnovije rusko borbeno vozilo pešadije kurganec 25 primećeno na proizvodnoj traci
najnovije rusko borbeno vozilo pešadije kurganec 25 primećeno na proizvodnoj traci
google news

Proizvodnja borbenog vozila pešadije Kurganec-25 primećena je na montažnim trakama Kurganskog mašinskog kombinata (KMZ).

Novo borbeno vozilo otkriveno je na fotografiji napravljenoj u fabrici, na kojoj se vidi trup novog Kurganec-25 pored vozila BMD-4M koja se trenutno proizvode.

Kurganec-25, koji je debitovao tokom Parade pobede u Moskvi 2015. godine, predstavlja značajan pomak u odnosu na starije sovjetske dizajne. Proizvodnja vozila se, međutim, suočila sa kašnjenjima i neizvesnostima, sa spekulacijama o tome da li će ga ruska vojska široko usvojiti.

Kurganec-25 je dizajniran da pruži poboljšanu zaštitu, mobilnost i vatrenu moć. Ima moderan digitalni sistem upravljanja, poboljšani oklop i sistem aktivne zaštite za suzbijanje različitih pretnji, uključujući protivtenkovske vođene rakete.

Vozilo je opremljeno daljinski upravljanom oružnom stanicom naoružanom topom kalibra 30 mm, koaksijalnim mitraljezom i protivtenkovskim projektilima.

Razvoj Kurganeca-25 počeo je početkom 2000-ih, vođen potrebom za novom generacijom oklopnih vozila koja bi se mogla prilagoditi različitim ulogama, uključujući borbe pešadije, transport oklopnog osoblja i komandne operacije.

kurganec 25 na paradi u moskvi
kurganec 25 na paradi u moskvi

Očekivalo se da će početna proizvodnja za probnu vojnu operaciju počne 2015. godine, a proizvodnja u punom obimu planirana je za 2017. godinu.

Nakon predstavljanja, Kurganec-25 je prošao kroz različite faze testiranja i procene. Ruska vojska je procenjivala svoj učinak u različitim uslovima kako bi osigurala da ispunjava visoke standarde potrebne za savremene borbene operacije.

Modularni dizajn vozila omogućava stalne nadogradnje i modifikacije, obezbeđujući da se ono može prilagoditi budućim zahtevima na bojnom polju.

Da će borbena platforma Kurganec-25 biti rekonfigurisana, rekao je za RIA Roman Hromov, zamenik izvršnog direktora za državnu odbranu i vojno-tehničku saradnju Kurganmašzavoda u septembru 2023. godine.

“U Kurganec-25 se radi na poboljšanju šasije kako bi se povećala njena pouzdanost i pojednostavio rad i održavanje. Radovi na razvoju nisu završeni. Jednom su se pojavili dodatni zahtevi državnog naručioca, odnosno, oni primerci koji su prvi put prikazani na paradi 2015. godine i koji se sada testiraju nisu isti“, rekao je Khromov.

„Kurganec-25“ je perspektivna platforma srednjeg guseničara koju je razvila ruska državna korporacija Rostec. Proizvedeno je nekoliko desetina borbenih vozila na platformi Kurganec-25, koja su uključena u testiranje i probni rad.

2s38 derivacija pvo bmp 3 kunganec 25 sa univerzalnim borbenim modulom bumerang bm bmp 2m berezok
2S38 Derivacija-PVO, BMP-3, Kunganec-25 sa univerzalnim borbenim modulom Bumerang-BM, BMP-2M Berežok

Sastavljanje novih BVP-a sugeriše kontinuirani napor na modernizaciji ruske vojne opreme i održavanju njenih odbrambenih sposobnosti.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version