Naslovna Novosti Putin izneo dva uslova da Rusija odmah prekine rat u Ukrajini

Putin izneo dva uslova da Rusija odmah prekine rat u Ukrajini

12
sukob u ukrajini ilustracija
sukob u ukrajini ilustracija
google news

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je u petak da će narediti hitan prekid vatre ako Ukrajina povuče svoje trupe iz četiri regiona koje je Rusija pripojila na istoku i jugu zemlje i odustane od planova za pridruživanje NATO-u, javlja Rojters.

„Čim Kijev objavi da je spreman za ovu odluku i inicira pravo povlačenje trupa iz ovih regiona i zvanično saopšti odustajanje od planova za pridruživanje NATO-u, mi ćemo odmah izdati naređenje o prekidu vatre i započeti pregovore“, izjavio je Putin u govoru koji je direktno prenosila zvanična televizija.

Rusija je spremna da garantuje bezbedno povlačenje ukrajinskih jedinica, dodao je Putin, ističući da je to preduslov za početak mirovnih pregovora sa Ukrajinom.

Putin je napomenuo da će Rusija biti spremna za takve razgovore „čim sutra“ ako se ukrajinske trupe povuku iz regiona Zaporožja, Hersona, Donjecka i Luganska i ako Ukrajina odustane od planova za ulazak u NATO.

Ruski lider je ove izjave dao uoči samita u Švajcarskoj, gde će lideri više od 90 zemalja i organizacija razgovarati o mogućim rešenjima za mir u Ukrajini, na šta Rusija nije pozvana i što smatra gubljenjem vremena.

U istom govoru Putin je kritikovao globalni bezbednosni model Zapada, rekavši da je propao i da je potrebno stvoriti novi, stabilniji sistem. On je istakao potrebu za razvojem novog sistema bezbednosti za Evropu i Evroaziju, otvorenog za sve zainteresovane zemlje, uključujući evropske i zemlje NATO-a.

“Živimo na istom kontinentu. Šta god da se desi, ne možete promeniti geografiju, moraćemo da koegzistiramo i radimo zajedno na ovaj ili onaj način”, rekao je ruski predsednik, prenosi Rojters.

12 KOMENTARA

  1. Neverovatno koliko komentara likova sa ozbiljnim psihičkim problemima. I gle čuda, svi rusofobi. To ipak nešto govori. Predsednik Putin, vođa slobodnog i slobodnomislećeg dela sveta je rekao koji su uslovi za ukro-naciste da bi uopšte počeli pregovori. To je zapadnom nacistima poslednja ponuda. U protivnom, ponovo će Lavov, Ivano-Frankovsk… biti u Rusiji.

    6
    2
    • Ma da evo ojačali ih Slovenci 26 transportera BOV iz doba Jugoslavije i još vi Hrvati dajte im jedinog MiGa kad se raspale ima do Japana da dođu😂

      • Ustaška… pardon, Hrvatska nema MiGove. Imali su one kante MiG21.
        Nek’ im daju onih par polovnih zastarelih Rafala… ; )

  2. Neko ovde lud.mi laici mislili Putin drzi pod kontrolu ove 4 oblasti,sto pripojio Rusiji,on kaze Ukri.sad da napuste te teritorije,tesko Ukri da napuste,rat se izgleda nastavlja.Ispada Rusi dzabe ratovali 2,5 godine .Po informacijame jedne televizije koju vode paranovinari,gostuju razni kvazi experti tipa A Seselj.Laban itd,samo sto Harkov nije pao,ispada lazu svi .

    3
    3
    • 4 oblasti nisu potpuno zauzete do administrativnih granica nisu te naučili u školi čitati da razumevanjem. Dobili su treći mirovni predlog samo sat vremena im je trebalo da ga odbiju e pa brale svaki idući biće još gori pa tako do posljednjeg vojnika.

  3. Putler , Hitler novog doba , ima samo da ispuni 2 uvjeta za mir u agresivnom ratu na suverenu državu Ukrajinu : mrš napolje ruska vojska iz Ukrajine i plaćanje Ukrajini ratne odštete ! Pre ili kasnije će Rusi morat da ispune ta dva uvjeta ! 🤗🇺🇸🇪🇺🇺🇦💪☹️

    3
    11
    • Rusija ce to ucinit kada NATO plati ratnu odstetu Srbiji za sve civilne zrtve, posledice bombardiranja osiromasenim uranijumom i od NATO dobrovoljnog vracanja KiM u granice Srbije.
      Pa ti procjeni koje godine ce to bit.

      11
      1

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version