Naslovna Novosti Bredli u centru Moskve! Kremlj premestio ratni plen NATO u srce Rusije;...

Bredli u centru Moskve! Kremlj premestio ratni plen NATO u srce Rusije; Prvog maja otvaranje ‘izložbe’ [VIDEO]

5
brejdi u centru moskve! kremlj premestio ratni plen nato iz ukrajine u srce rusije; prvog maja otvaranje izložbe
bredli u centru moskve! kremlj premestio ratni plen nato iz ukrajine u srce rusije; prvog maja otvaranje izložbe
google news

Moskva čini se da ekspresno podiže moral građanstva ubrzo nakon što je odobren paket pomoći SAD od 61 milijarde dolara.

Ubrzo nakon što su Predstavnički dom američkog Kongresa, a potom i Senat odobrili dugo očekivani paket vojne pomoći za ukrajinske oružane snage, ruska vojska prebacila je tenkove NATO-a u srce zemlje da pokaže ruskom narodu opipljiv dokaz superiornosti na ukrajinskom ratištu.

Oklopne snage NATO-a u Ukrajini

Tačnije, pre nekoliko sati na internetu su objavljeni video snimci na kojima se vide dizalice kako postavljaju oklopna vozila zapadne proizvodnje na trgu u centralnom delu ruske prestonice Moskve. Jedno od ovih vozila je M2 Bredli, izgleda da je u fantastičnom stanju.

Ranije je kanal Zvezda Ministarstva odbrane Rusije objavio video na kojem se vidi prebacivanje više zapadnih oklopnih vozila u Moskvu, neposredno pre nego što su vozila postavljena na novu lokaciju.

Tokom rata, mnoga oklopna vozila i drugo oružje zapadne proizvodnje koje je NATO poslao ukrajinskoj vojsci za upotrebu na bojnom polju palo je u ruke ruske vojske.

Naročito u poslednjih godinu dana – nakon totalnog debakla kontraofnazive, ukrajinska vojska je sada oslabila zbog, kako tvrde, nedostatka municije.

Rusi su nagomilali još više NATO oklopnih vozila, od kojih su mnoga u odličnom stanju i prebacuju se u ruske laboratorije na studije.

Samo poejdini su naravno smešteni u gradove da projektuju moć ruske vojske u Ukrajini i da podignu moral ruskog naroda u njihovoj borbi protiv Zapada.

Otvaranje izložbe NATO opreme zakazano za 1. maj

Prvog maja ove godine na Poklonoj brdu u Moskvi počinje jedinstvena izložba zarobljenog naoružanja i vojne opreme koju su ruske trupe zaplenile tokom specijalne vojne operacije, saopštava Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Događaj će se održati u Parku pobede i trajaće ceo mesec.

Planirano je da na izložbi bude predstavljeno više od 30 komada vojne opreme iz različitih zemalja sveta, uključujući SAD, Veliku Britaniju, Nemačku, Francusku, Tursku i druge.

Među eksponatima posebno mesto zauzimaće čuveni tenk Leopard, borbeno vozilo pešadije Marder iz Nemačke, američko borbeno vozilo pešadije Bredli, švedsko borbeno vozilo pešadije CV90 i francusko borbeno oklopno vozilo AMX-10RC.

Pored velike opreme, posetioci izložbe moći će da vide i primerke malokalibarskog naoružanja koje koriste vojske stranih država, kao i vojna dokumenta, karte i ideološku literaturu.

Izložba će biti podeljena u nekoliko tematskih zona i opremljena informativnim štandovima koji će govoriti o zemljama koje su proizvele opremu, njenim taktičko-tehničkim karakteristikama, kao i o mestu i okolnostima zaplene ovih trofeja od strane ruske vojske.

Novi Bredliji stižu

Istovremeno, pre oko 24 časa, na društvenoj mreži X objavljen je video za koji se navodi da je snimljen u gradu Žešovu na jugoistoku Poljske. Na snimku se vidi nepoznati broj oklopnih transportera M2 Bredli američke proizvodnje na kamionima, za koji izvori pretpostavljaju da čekaju da budu prebačeni u ukrajinske oružane snage.

Zbog ekstremno ostrašćenog stava Poljske u ovom sukobu ali i svog geografskog položaja u jugoistočnom uglu zemlje, poljski grad Žešov je postao distributivni centar za vojnu opremu NATO za ukrajinsku vojsku.

U pitanju je poslednja stanica za kamione pre prelaska ukrajinske granice natovarene oklopnim i drugim sistemima naoružanja namenjenih Kijevu.

Regija Žešov se graniči sa zapadno-ukrajinskom regijom Lavov, međutim ne znamo da li je neka ukrajinska baza u Lavovu krajnje odredište ove grupe Bredlija.

5 KOMENTARA

    • Sarkazam? Da je napravljeno na pravi način ne bi se nalazilo na takozvanoj izložbi u Moskvi 🤭
      Iz očaja pucate po šavovima, pa čak i NATO neuspehe pokušavate prikazati kao nešto pozitivno.

      69
    • Stiže da obruka još jedanput takozvane NATO snage 🤣🤣 Da su snage nisu, mada. Rusija vs 32 NATO nacije i održava lekciju svima. Ma Rusija do Londona!

      82

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version