Naslovna Novosti Zelenski upozorava Bajdena da Ukrajina može uzgubiti rat dok ruska kolekcija zapadnog...

Zelenski upozorava Bajdena da Ukrajina može uzgubiti rat dok ruska kolekcija zapadnog naoružanja raste

0
bajden i zelenski
bajden i zelenski
google news

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski upozorio je američkog predsednika Bajdena da njegova zemlja može izgubiti rat protiv Rusije ako SAD i sateliti prestanu da podržavaju njegove Oružane snage.

Zelenski je pozvao SAD da odobre veću vojnu pomoć Ukrajini tvrdeći da su i druge nacije u opasnosti od ruskih napada ako njegova zemlja ne uspe u ratu koji je u toku.

Prema Zelenskom: „Ako Kongres ne pomogne Ukrajini, Ukrajina će izgubiti rat.
Ako Ukrajina izgubi ovaj rat, druge zemlje će biti napadnute. To je činjenica.”

Zelenski dodaje: “Razumemo kada bi Rusi mogli da krenu u kontranapad i ključno je da dobijemo svo oružje koje nam je potrebno po niskoj ceni.

Bez ovog novca nećemo moći da nabavimo potrebne količine naoružanja, a ja i dalje verujem da ćemo moći da dobijemo pozitivan glas od američkog Kongresa“.

Istovremeno, britanski lord Kameron će pozvati Kongres da obezbedi dodatnih 60 milijardi dolara (47,5 milijardi funti) u dodatnom finansiranju, što su do sada blokirali republikanci.

Od eskalacije sukoba u Ukrajini 2022. godine, evropske zemlje su obećale više od 184 milijarde dolara, a 12 milijardi funti je donirala Velika Britanija.

Pored svega toga, američki Kongres je već uložio skoro 74 milijarde dolara, iako je najnoviji paket predsednika Džoa Bajdena blokiran.

Ruska kolekcija zapadnog naoružanja porasla za još dva nemačka zaplenjena BVP Marder

Oružane snage Ukrajine ne prestaju da gube opremu zapadnog porekla.

Prema poslednjim snimcima koji kruže mrežama, ukrajinske oružane snage napustile su dva nemačka borbena vozila pešadije Marder u Zaporožju, povećavajući broj zapadnih sistema naoružanja u ruskim rukama.

Telegram kanal Dambijev objavio je snimak zabležen na jednom od ukrajinskih groblja oklopnih vozila koja su se nedavno pojavila na ratištu u Zaporožju.

Najpre su predstavljena dva ukrajinska borbena vozila pešadije prve generacije proizvedena u vreme Sovjetskog Saveza. U jednom od njih, nakon eksplozije municije, kupola sa topom 73 mm 2A28 „Grom“ se odvojila dvadeset pet metara od trupa.

Na maloj udaljenosti od njih, vidimo oštećeni ukrajinski T-72, ​​a još dalje, nekoliko sistema koji se ne mogu identifikovati, pretvorivši se u gomile starog metala.

Na levoj strani seoskog puta nalaze se dva ukrajinska borbena vozila Marder 1A3.
Nemaju ozbiljnija spoljna oštećenja, ali su ih iz nekog razloga tehničke ekipe Ukrajinaca napustile.

Podsetimo, Rusi su već potpuno restaurirali jedno nemačko borbeno vozilo Marder 1A3 koje su zarobili od Ukrajinaca na frontu. Na video snimku koji je 1. aprila 2024. objavilo rusko Ministarstvo odbrane dat je detaljan pogled na zarobljeno ukrajinsko borbeno vozilo pešadije (BVP) Marder 1A3, naglašavajući napore ruskih vojnih tehničara da prouče i restauriraju vozilo.

O hvatanju oklopnog vozila Marder 1A3, oklopnog vozila nemačke proizvodnje, prvi put smo pisali 26. marta 2024. godine.

marder zarobljen od ukrajinskih trupa pa obnovljen
marder zarobljen od ukrajinskih trupa pa obnovljen

Zapadni izveštaji pokazuju da su 24 od ovih NATO „poklona“ već prešla u ruske ruke. dakle broj može biti i daleko veći. Takođe možemo videti oštećeni teški oklopni kamion Engleski Wolfhound, a isporuke ovih vozila trebale su da počnu u maju 2022. godine

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version