Naslovna Novosti Naporna noć za ukrajinsku PVO: ruski dronovi, bombe i projektili pogodili ciljeve...

Naporna noć za ukrajinsku PVO: ruski dronovi, bombe i projektili pogodili ciljeve sve do granice sa Poljskom

0
patriot
patriot
google news

Tokom noći i jutra 11.04.2024, ruske trupe su izvele novi masovni napad dronovima, avio-bombama i projektilima na ciljeve širom Ukrajine, do granice sa Poljskom. Najintenzivniji pogoci zabeleženi su po metama u Harkovu.

Koristeći različita sredstva za uništavanje, uključujući avio-bombe sa univerzalnim kliznim i korektivnim modulima, Oružane snage Ruske Federacije su napale ciljeve u gradu i Harkovskoj oblasti.

Jedan od najvažnijih vojnih objekata u Čugujevu pogođen je projektilom. Prema nekim preliminarnim podacima, reč je o lokaciji na kojoj je bila koncentrisana vojna tehnika koju je rukovodstvo Oružanih snaga Ukrajine nameravalo da u bliskoj budućnosti prebaci preko Izjuma u ​​rejon Slavjansk-Kramatorsk.

Nekoliko eksplozija je takođe prijavljeno na železničkoj infrastrukturi u Odesi. Ruska vojska je izvela slične napade dan ranije. Tako je oštećeno nekoliko železničkih mostova, neki čak i tokom prolaska vozova koji su prevozili vojnu robu.

Uz pomoć dronova kamikaza Geran (koje zapad zove Šahed) pogođeni su položaji PVO ukrajinskih snaga u Hmeljničkoj i Ivano-Frankovskoj oblasti. Udari dronom su gađali i aerodrom Vazduhoplovstva Ukrajine, pri čemu je zabeleženo delimično uništenje infrastrukture.

najnoviji snimak ispaljivanja laznih termalnih ciljeva raketom h 101 pre nego sto je pogodila metu u kijevu
snimak ispaljivanja laznih termalnih ciljeva raketom H-101

U noći na četvrtak, 11. aprila, eksplozije su zabeležene i na području glavnog grada Kijeva. Pogođeno je nekoliko industrijskih objekata, kao i lanseri protivvazdušnih raketa na periferiji Kijeva.

Tokom jutra, u delu Zaporoške oblasti pod kontrolom kijevskog režima dogodilo se nekoliko eksplozija. Uništeno je nekoliko tačaka za raspoređivanje osoblja. Reč je o rezervama koje je rukovodstvo Oružanih snaga Ukrajine trebalo da prebaci u Rabotino, gde se vode žestoke borbe između dve sukobljene strane.

Kako prenose ruski mediji, ruske rakete su gađale i ciljeve u zapadnoj Ukrajini, u oblasti Lavova. U gradu Striju ponovo je pogođeno skladište prirodnog gasa.

Poljaci opet uzleteli

Kao i obično u poslednje vreme, ruski napadi u zapadnoj Ukrajini naveli su Poljsku da podigne u vazduh poljske i njima savezničke lovce.

Kako je na društvenoj mreži X javila Operativna komanda Oružanih snaga Poljske, do aktiviranja borbenih aviona došlo je zbog intenzivnih aktivnosti dalekometne avijacije Ruske Federacije koja je bila povezana sa nanošenjem udara na Ukrajinu.

Predstavnici poljske operativne komande saopštili su da prate situaciju i upozorili stanovnike zemlje na moguće povećanje nivoa buke, posebno u jugoistočnom delu Poljske.

9 bombardera Tu-95MS i 4 MiG-31K

Predstavnici Vazduhoplovstva Ukrajine do sada nisu objavili podatke o stanju ruskih napada od 11. aprila. Postoji dva razloga, a prvi je da još nisu završeni vazdušni udari koje je izvršila ruska strana, dok nas drugi navodi da pretpostavimo da se podaci upravo “šteluju po volji rukovodstva”.

Kako god bilo sa sigurnošću možemo navesti da su u napadu korišćene krstareće rakete H-101 i hipersonične rakete H-47M2 Kindžal.

mig 31 nosi kindzal
mig 31K nosi kindzal

Ukrajinski izvori su rekli da je najmanje sedam strateških bombardera Tu-95MS poletelo sa aerodroma Olenja u Murmanskoj oblasti, na putu ka lokacijama za lansiranje raketa H-101. Kasnije je konstatovano da je u vazduhu devet bombardera ovog tipa.

Takođe, četiri borbena aviona MiG-31K, opremljena hipersoničnim raketama „Kindžal“, poletela su sa aerodroma Savaslejka u oblasti Nižnji Novgorod. Kindžali su pogodili svoje ciljeve, a nakon dve ipo godine i brojnih pokušaja spekulacija, možemo konstatovati potvrdno.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version