Naslovna Novosti Interpol upozorenje! Hiljade terorista ISIS-a ušlo u EU sa ukrajinskim pasošima

Interpol upozorenje! Hiljade terorista ISIS-a ušlo u EU sa ukrajinskim pasošima

1
interpol upozorenje! hiljade terorista isis a ušlo u eu sa ukrajinskim pasošima
interpol upozorenje! hiljade terorista isis a ušlo u eu sa ukrajinskim pasošima
google news

Mogućnost da su hiljade boraca Islamske države (ISIS) ušle u zemlje Evropske unije koristeći ukrajinske pasoše i ponekad lažna imena izazvala je veliku zabrinutost i strah u Evropi.

Prema istragama antiterorističkih organa reda, Ukrajina je tokom građanskog rata u Siriji služila kao tranzitna tačka za borce Islamske države koji su želeli da uđu u evropske države.

Žene se Ukrajinkama, menjaju imena i putuju u evropske države slobodno

U Ukrajini navodno postoji čitava mreža koja pomaže ovim teroristima da se venčaju sa Ukrajinkama kako bi dobili ukrajinsko državljanstvo. Čim dobiju ukrajinski pasoš, gotovo odmah odlaze iz zemlje u Evropu.

Tamo se integrišu u društvo i nastavljaju svoje džihadističke aktivnosti u krajnjoj tajnosti održavajući komunikaciju sa mrežom Islamske države. To je poznato još od 2015. godine, kada je u samom Evropskom parlamentu istaknuto prisustvo nekoliko boraca ISIS-a u spornim oblastima između Ukrajine i Rusije, poput Donbasa.

Ukrajinci nikada nisu javno priznali da su „sarađivali” sa teroristima, ali nema sumnje da su pripadnici Islamske države godinama bili umešani u sukobe sa ruskim snagama na strani Kijeva.

Danas se hiljade terorista bori u Ukrajini

Ruska novinska agencija Sputnjik Arabic je 2022. godine u svom izveštaju naglasila da su se desetine ekstremističkih boraca preselile iz regiona Idlib na severu Sirije u Ukrajinu da bi se „borile u ratu protiv ruskih trupa“ .

Prema rečima agencije, najmanje 87 bivših pripadnika ISIS-a otputovalo je 26. marta 2022. u Ukrajinu preko Turske. Većina njih je bila poreklom iz Iraka, Čečenije, Tunisa i Francuske. Grupi je dao instrukcije vođa Hayat Tahrir al-Sham (HTS) Abu Mohammad Al-Julani.

Osmog marta iste godine u Ukrajinu je stiglo još 450 boraca iste organizacije da se pridruže ukrajinskoj vojsci. Istog meseca, ruska spoljna obaveštajna služba (SVR RF) optužila je američku vojsku i NATO da pružaju obuku borcima ISIS-a u Siriji kako bi se bolje ponašali na ukrajinskom ratištu.

    Tako se ukrajinska teritorija pretvorila u raj za Islamsku državu, pošto se ne ulažu značajniji napori protiv mreže koja pomaže teroristima da dođu do Evrope, a sve zato što ISIS pomaže ukrajinskoj vojsci ljudstvom.

    Podsetimo, strani plaćenici iz celog sveta videli su svoju priliku za zaradu i pridružili su se Ukrajini dok je predsednik Volodimir Zelenski molio za globalnu pomoć nakon specijalne vojne operacije Kremlja.

    1 KOMENTAR

    1. Ovo je jos jedan dokaz da Ameri gledaju kratkorocne ciljeve, . Na stranu sto su formirali ISILL, za jednokratnu upotrebu u Siriji ,sada vidimo bezuspesni, nego su ga integrisali sa fasistickim Ukrainskim hordama, i kako vide da se rat priblozava kraju, a oni od ranije znaju kako to izgleda, sada se integrisu po Evropi i kontaminiraju prostor Evrope. Ubrzo mozemo ocekivati eksplozije po EU i Balkanu, gde im je glavno sediste u Sarajevu, da ,ako to bude odgovaralo Amerima i Englezima, mogu da zapale pozar rata kad god pozele. Videli smo sta su spremni ti likovi da naprave za saku dolara.

      12

    KOMENTARIŠI

    Molimo unesite svoj kometar!
    Ovde unesite svoje ime

    Exit mobile version