Naslovna Novosti Lovci poljskog ratnog vazduhoplovstva ponovo podignuti tokom ruskih napada na ukrajinske ciljeve

Lovci poljskog ratnog vazduhoplovstva ponovo podignuti tokom ruskih napada na ukrajinske ciljeve

2
pilot poljskog ratnog vazduhoplovstva pozira u svom f 16
pilot poljskog ratnog vazduhoplovstva pozira u svom f 16
google news

U noći 6. aprila teritorija Ukrajine ponovo se našla na udaru ruskih raketa i bespilotnih letelica kamikaza Geran-2. Neposredna ukrajinska javnost izvestila je o dve grupe jurišnih dronova Oružanih snaga Rusije lansiranih sa Krima.

Jedna od grupa je krenula ka Odesi, Voznesensku, Nikolajevu i Očakovu, a druga je preletela u delove Hersonske i Zaporoške oblasti koje pod kontrolom imaju Oružane snage Ukrajine i dalje u Dnjepropetrovsku, Poltavsku, Čerkasku i Harkovsku oblast. Tako su se raštrkali po Ukrajini, uputivši se ka naznačenim ciljevima.

Izveštava se o radu protivvazdušne odbrane, raketa i bespilotnih letelica kamikaza, dolasku i eksplozijama u Harkovu, Zaporožju i drugim gradovima. Štaviše, Harkov je bio pogođen ne samo raketama Geran-2, već i sistemima PVO S-300 prilagođenim za napade na kopnene ciljeve iz Belgorodske oblasti.

Takođe, ukrajinski monitoring resursi su signalizirali lansiranje određenog broja raketa H-101/555 od strane strateških bombardera Tu-95MS Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije prema Kijevu i Kijevskoj oblasti i raketa „Kalibar“ ruske mornarice prema Zaporožju.

Zaporožje masovno napadaju „Kalibri”. Puno eksplozija u gradu. Ostanite u skloništu dok se ne ugasi signal za opasnost, rečeno je u publikacijama.

kalibar ispaljen sa brodova
kalibar ispaljen sa brodova

Evidentirani su dolasci u industrijske objekte u Zaporožju. U Kijevskoj oblasti oštećene su prostorije jednog od preduzeća. U Hmeljničkoj oblasti napadnut je Starokonstantinov, gde se nalazi vojni aerodrom.

Poljaci nervozni

Čak je i nervozna operativna komanda Oružanih snaga Poljske najavila još jednu gužvu svojih lovačkih aviona. Poljska je ponovo podigla svoje lovce i to drugi put za 10 dana.

Treba skrenuti pažnju da poljski i njima saveznički avioni deluju u poljskom vazdušnom prostoru, što može dovesti do povećanja nivoa buke, posebno u jugoistočnom delu zemlje. Ove noći pojačana je aktivnost ruske dalekometne avijacije, kaže se u saopštenju poljskog resora.

Operativna komanda poljske vojske saopštila je da su „zbog intenzivne aktivnosti dalekometne avijacije Rusije, koja je korišćena za izvođenje napada na Ukrajinu, u vazduh podignuti borbeni avioni koji pripadaju Ratnom vazduhoplovstvu Poljske“.

Ukrajinci ponovo uspešni

Sve ovo nije sprečilo ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo da ujutru optimistično izveštava da je „uništeno 28 od 32 „Šahida” (Geran-2) i 3 od 6 projektila a to su: 2/2 H-101/555, 1/1 „Kalibar”, 0/3 S-300.

Zauzvrat, rusko Ministarstvo odbrane još nije izvestilo o tome šta se tačno dogodilo niti koje mete su pogođene.

2 KOMENTARA

  1. Neverovtna Ukrajinska PVO….sve sto leti ona obara…da smo znali da su ovako uspesni mogli smo ih jeftino angazovati 1999

    16
    1

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version