Naslovna Novosti Ukrajinske oružane snage bugarskom municijom gađaju bugarska etnička naselja na levoj obali...

Ukrajinske oružane snage bugarskom municijom gađaju bugarska etnička naselja na levoj obali Dnjepra?

41
ukrajinske oruzane snage bugarskom municijom gadaju bugarska naselja na levoj obali dnjepra
ukrajinske oruzane snage bugarskom municijom gadaju bugarska naselja na levoj obali dnjepra
google news

Naselje etničkih Bugara u gradu Aleški u Hersonskoj oblasti je pod vatrom ukrajinskih oružanih snaga. Ovo je izjavio šef Hersonske regionalne podružnice Sveruske javne organizacije veterana „Borbeno bratstvo“ Igor Telegin.

Prema njegovim rečima, “militanti kijevskog režima pucaju iz municije proizvedene u Bugarskoj”.

“Minobacači 120 mm lete na Aleški. Postoji i naselje u kome žive Bugari. Dakle, ova bugarska granata pogađa bugarske kuće,” rekao je Telegin na sastanku okruglog stola o snabdevanju Ukrajine oružjem zemalja NATO-a.

Ovu informaciju potvrdio je i predstavnik ruskog izdvojenog dobrovoljačkog izviđačkog bataljona, Aleksej Burlakov. Prema njegovim rečima, mine kojima Oružane snage Ukrajine gađaju Aljoški proizvedene su u bugarskoj fabrici Arsenal 2016. godine.

Napomenimo da uprkos podeljenom stavu njenih građana, Bugarska je aktivno snabdevala ukrajinsku vojsku oružjem, municijom i vojnom opremom skoro od samog početka eskalacije sukoba u Ukrajini.

Međutim, nedavno je Sofija imala finansijskih poteškoća u transportu oklopnih transportera. Vlada zemlje je čak ponudila NATO-u da plati nabavku vojne opreme.

Kasnije su oklopni transporteri, koji su bili u službi bugarskih policijskih jedinica, ipak isporučeni u Ukrajinu, ali je lokalna vojska saopštila da je veliki deo ove opreme neispravan. U pitanju je 100 oklopnih transportera sovjetske proizvodnje BTR-60.

Podsetimo, Vlada u Sofiji obećala je Ukrajini paket vojne pomoći koji uključuje 100 oklopnih transportera još u julu mesecu 2023. godine. Tokom skupštinskih saslušanja o pitanju prebacivanja oklopnih transportera u Ukrajinu, čak je izbio i okršaj između poslanika. Ipak, odluka je doneta većinom glasova.

41 KOMENTARA

  1. Bugari,Tatari zemljaci.Hazari,najurili Bugare iz centralne azije,dosli na Balkan.Zato neprijateljski prema Srbima,Makedoncima.Vise se slazu sa Turcima,Kurto albancima,medju prvima priznali Kosovo.

  2. Bugarima veca opasnost preti od Turske,85 miliona Turaka.Rusi Bugare oslobodili o Turaka.Bugari se okrecu kako vetar duva,cim zagusti menjaju stranu.

  3. Bugari krivci ovo sto se desava u Ukrajini.Da su 1915 god,napali Osmansko carstvo,za vreme Dardanelske operacije,a ne Srbiju,komunisti ne bi dosli na vlast u Rusiji,Turska bi ubrzo bila porazena.Rusi bi dobili Istanbul,moreuze Bosfor,Dardanele ,izlaz u Sredozemno more.Srbija bi verovatno,odbila Austro,Nemacku ofanzivu ,ne bi se povlacili kroz Albaniju.Srbija bi uz Rusku podrsku verovatne negde dobila izlaz na more. Bugari i onaj njihov zlikovac premijer Radoslavov nikad nisu odgovarali nad genocid na Srbima za vreme WW1,pa ponovili genocid na Srbima,Makedoncima opet u WW2.Bili uz Hitlera do kraja,zato su sada u EU.

    9
    3
  4. Da su se Ukrajinci pitali nista od ovog ne bi bilo. Vec sotona sa kaubojskim sesirom pomocu prljavog dolara postavi sljam na vlast i radi sta hoce.To se desilo i na ovim prostorima.Upitajte se samo kakva je bagra vladala i jos uvijek vlada.Glup narod.Madjari su ispali najpametniji…

    36
  5. Српске. Шајкаће. Коментирајте. Вашу Борбу за окупацију. Туџих. Територија. Од Словеније
    Хрватске
    Босне и Косова .
    Од. 1991 год. Ви никог. Нисте. Пибедили . Само лајете. На. Ветру .
    Бугари су. Вам. Убили. Краља
    9,октобра 1934. МАРСЕЈ .
    Српски. Краљ. Је. Био. Најлепши. Мртвак. У. Француским. Колима

    Снимак. Показује. Историју .

    2
    112
    • Bugarin …ostaje Bugarin. Niti smrdi nit’ miriše i uvek možeš od njega očekivati najgore !
      Čak i kada je prihvaćen kao čovek u tudjoj zemlji , državi “najlepšeg .mrtvaka” . Šteta što nisi u Bugarskoj i što Baja Todor preminu , nenadano, inače bi sada gledao kroz žicu i tražio da kupiš 2-3 “žvaćke” ! Iz tvog komentara se vidi da si retko pismen , imaš “mali odmor” od škole a i ne sijaš-umno.

      140
      1
    • Nauci Srpski kad se vec sluzis njime!!! Tog kralja kog pominjes u dupe treba da ljubis i ti i svi tvoji! On vam je dao nacijinalnost ! Najveca budala od svih vladara ikad!Inace koga smo mi pobediki i od koga smo izgubili ti sigurno neznas kao ni jezik kojim se sluzis jer drugi neznas! Idi u Jasenovac i dici se svojim precima na onom sto su uradili jer rakvi kakvi ste od necastivog stvoreni za drugo i neznate!

      76
    • Malo bugarče!!!! Ako ne znaš istoriju ja ću da ti kažem!!!Mi nikad nismo bili okupatori već smo branili svoje i svoj narod.. Bugari su sve ratove izgubili od Srba jer ste hrabri kao miševi iako ste koristili svaku priliku da nas napadnete povijenog repa ste se vraćali kući… Izguglaj ako nisi bio u školi… A verujem da nisi!!!

      99
    • Jesu li Bugari narod koji se tuče u rijeci oko Časnog Krsta? Jesu li Bugari narod koji je uvijek na pogresnoj strani istorije i koji Srbima zabija noz u ledja? Jesu!?! Molim Bugarina da ućuti

      29
    • Ako cemo tako Tuto Bugarine, jebali smo vas u drugom svetskom ratu, jebacemo vas i dalje, samo polako… Kod nas i dalje vlada sa verom u Boga za kralja i otadzbinu. A tebe bih voleo da vidim u Srbiji smrdljo Bugarska. Wc saniperom ste prali kosu do pre par godina i ti ces da seres nekom o istoriji… Cuti siso, balisto…

      15
    • Nehbahlijaj fesicu murhatov behbalijaj staces vamo na basoj zemlji oa nebi gledo sajkace mahmi turskoj tamo je rahat

    • Smrdite od glave do pete.Nažalost radim da Bugarima i stanuje u zgradi gde žive Bugari.U Nemačkoj.To su oni koli si došli sa EU pasošem.Mešavina Bugara Turaka i Cigana 3u1.Tolkio su loši ljudi i prljavi da ja još to u životu nisam video.Nekulturni agresivni.Uzas.

      5
      1
  6. Kakva vremena? Čak ni Bugari neznaju na koju će stranu,sve što je zapad trazio od njih,oni su uradili,a njihovi ekonomski,demografski i uopste pokazatelji pokazuju da su u jos goroj situaciji od nas koji smo se suprostavili zapadu.Možda je vreme da i oni i mi konačno zauzmemo ispravan stav po pitanju zapada,bolje je biti i gladan i go i bos,nego snjima imati bilo kakva posla.

    142
    4
    • Mi smo već zapadne kučke odavno, nema više suprostavljanja, makar da smo iskreni imalo bi efekta ovako em smo licemeri

      21
      7
  7. Tako ti je to kada pripadaš bezvrednom narodu zvanom bugari. Koga su oni umetnika, naučnika, književnika svetske klase dali?
    Stalno kradu tuđu istoriju i prisvajaju tuđe. Između ostalog Ćirilo i Metodije su Grci rođeni u Solunu.

    77
    2
    • kakve veze Cirilo i Metodije imaju sa Bugarima? odakle ti ta ideja…Bugari su isti narod kao Srbi, Hrvati, Crnogorci…pravii makedonci su Grci, a ovi nasi Sevrnomakedonci su isti narod kao i Srbi, Bugari i Hrvati i Crnogorci kad bi neko analizirao DNK kod videli bi da smo svi istog plemena….samo sto niko nebi prihvatio cinjenicu….

      21
      13
    • Ћирило и Методије нису били Грци јер у њих никада није било таквог имена. Иначе, та двојица су били ватикански шпијуни послати да фалсификују историју и подмећу писмо које су они наводно измислили а то писмо постоји још од винчанске културе. Такође, госпођа Рамонда изјављује потпуно нетачну тврдњу да су Македонци Грци. Македонци су Срби а Грци никада ништа нису имали северно од Олимпа. Хиљаде је доказа и показатеља о томе. Грци су миноран и безначајан народ коме су западњаци приписали много ствари из античког доба иако не припадају њима. Никада после нису светској цивилизацији дали баш ништа па се човек пита зашто је тај наводно генијални ген усахнуо? Истина је да он никада и није био генијалан! Подвалу су смислу западњаци да би се прикрило да су Срби носиоци културе и цивилизације брлог човека и Европе!

      45
      3
    • Kad bi znao istoriju možda bi znao da je bugarski narod mnogo veći od srpskog po svim parametrima a posebno istorijskim

      2
      60
      • Po “čovečnosti” tj. klanjima SrBske nejači , u “Velikom ratu” ,počev od Topličkog ustanka ,Vranja, Vl. Hana, Surdulice, Leskovca i vadjenju nerodjene dece iz majčinih utroba …
        Pročitaj “Svedočenja A. Rajsa” koji je bio sudski patolog ! A parametri Bugara u odnosu na Srbe su nikakvi ali pošto si Ivan … ti si Bugarin i sve je jasno. A i u WW II Bugari su činili ,opet, strahovite zločine po istočnim i južnim delovima Srbije ! Opet su zločinački Bugarski parametri iznad ! Izgleda da si istorijske vaše parametre slabo izučio … u Sofiji !
        Nego , uživaj i živi sa Srbima iako su im parametri niski ! Ti si dalabu i kao takav si prihvaćen u zemlji po kojoj pljuješ.

        43
      • Bugarski narod i njegove velicine???Ajoj majko.Bolje se pokrijte usima i cutite.Da vam isti ovi Rusi za cije ubijanje danas zajedno sa svojim gazdama pravite municuju nisu oslobodili drzavu ni narodom se nebi mogli nazivati…..Jedino poznato od Bugara je cuvena BUGARSKA POLITIKA sto uglavnom svi znaju sta je

        21

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version