Naslovna Novosti Putin obećao da će uništiti lovce F-16 na aerodromima kako ukrajinskim tako...

Putin obećao da će uništiti lovce F-16 na aerodromima kako ukrajinskim tako i NATO-a

7
prvi lovci f 16 stigli u ukrajinu
lovci f 16 na snežnoj pisti
google news

Ruski predsednik Vladimir Putin je tokom sastanka sa vojnim pilotima i učesnicima SVO dao nekoliko izjava u vezi sa odnosima Rusije sa NATO-om i potencijalnim isporukama lovaca F-16 Ukrajini.

Prema rečima šefa države, Rusija ne namerava da započne vojne operacije protiv zemalja Severnoatlantske alijanse. Međutim, on je izrazio zabrinutost zbog razmatranih planova za snabdevanje Kijeva američkim lovcima F-16, tvrdeći da bi takvi koraci samo pogoršali situaciju za Ukrajinu.

Putin je naglasio da će, ukoliko ovi planovi budu sprovedeni, ruska strana preduzeti mere za uništavanje ovih letelica na isti način kao i drugu vojnu opremu koju koriste ukrajinske trupe.

Predsednik Rusije je ukazao i na mogućnost upotrebe F-16 sa teritorija trećih zemalja, što bi ih, po njegovom mišljenju, učinilo legitimnim metama za Moskvu.

Važna tačka je podsećanje da su lovci F-16 sposobni da nose nuklearno oružje, što će ruska vojska uzeti u obzir pri planiranju strategije odbrane.

Putin se dotakao teme vojnih izdataka

Osim toga, Vladimir Putin se dotakao teme vojnih izdataka, upoređujući pokazatelje Rusije i SAD. Prema njegovim rečima, rashodi Rusije za odbranu u 2022. godini iznosili su oko 3,5% BDP-a zemlje, što se, prema međunarodnim procenama, malo razlikuje od cifara za SAD (3,5% BDP) i Izraela (4,5% BDP-a).

Međutim, u apsolutnom smislu, ispostavilo se da je jaz između vojnih budžeta Rusije i Sjedinjenih Država značajan – 72 milijarde dolara prema 811 milijardi dolara, respektivno.

Putin je naglasio da američki troškovi za odbranu čine oko 40 odsto ukupnih svetskih, dok je udeo Rusije samo 3,5 odsto.

7 KOMENTARA

  1. Naravmo da Hoce.Uostalom vec duze vremena se objavljuju video uradci Goblina od metar i pola,kako priljezno radi na tom..Onakav kakav Jeste,Uman,Snazan,Vispren,sa nekoliko sati naleta “pofatao” je Znanje i cak Crnog Labuda,na zapadu Black Dzek a,pretvorio u prvog Kiborga svjetskih vojevanja.p.s.Salu na stranu,ako je kao sto je Goblin od metra i pola Prvi u Naroda Ruska,tesko Nama Svima.

    24
  2. Opet kepec Putin preti praznom puškom , boji se on Armije NATO ko smrti jer kad oni udju u rat , bitke će da se presel za 2 sedmice pred Moskvu ! Jako dobro zna ćopavi kepec i ratni zločinac , Putin da mu se kraj ubrzano približava !

    12
    226
    • Radiša radiš li ti šta pametno.
      Ne vidim baš otkud tolika mržnja prema Putinu i govoru mržnje, po čemu ti je on ratni zločinac.
      Pola evropskih lidera su onda zločinci, da ne spominjem američke precednike.
      Husein i Gadafi su mala deca nasprem americkih precednika.

      13

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version