Naslovna Novosti Satelitski snimci potvrdili da su projektili Storm Shadow promašili ciljeve u Sevastopolju,...

Satelitski snimci potvrdili da su projektili Storm Shadow promašili ciljeve u Sevastopolju, na Krimu

28
satelitski snimci potvrdili da su projektili storm shadow promasili ciljeve u sevastopolju na krimu 1
satelitski snimci potvrdili da su projektili storm shadow promasili ciljeve u sevastopolju na krimu 1
google news

Dan nakon terorističkog napada u Moskvi, Oružane snage Ukrajine izveli su masovni kombinovani napad na poluostrvo Krim, uključujući najmanje 12 aviona.

Devet aviona (verovatno Su-24M i Su-27) poletelo je sa Starokonstantinova, dva MiG-29 sa aerodroma Uman i još jedan Su-27 iz Mirgoroda. Nakon što su stigli na liniju u Zatoki, Novoj Odesi i Snigirevki, lansirane su rakete Storm Shadow/SCALP, ADM-160 i Neptun.

Sevastopolj je bio izložen najvećem napadu. Kao što možete jasno videti, ovog puta Oružane snage Ukrajine su pokušale da napadnu nekoliko ciljeva odjednom.

To se jasno vidi u geografiji napada: počevši od zapada Krima i završavajući u centralnom delu i Sevastopolju. Ukupno je korišćeno više od 40 raketa i dronova različitih tipova.

Dan nakon masovnog napada na Krim, uveče 24. marta, ukrajinski vojni izvori objavili su satelitske snimke u pokušaju da uvere javnost da su udari vredni milijardi rezultirali velikom štetom po rusku vojsku.

Oružane snage Ukrajine su ujutru 25. marta zvanično saopštile da su u Sevastopolju uništena dva velika desantna broda Jamal i Azov ruske Crnomorske flote.

Međutim, satelitski snimak nam otkriva da je Kijev lagao o rezultatima svog napada.

Zaista, satelitski snimci Sevastopoljskog zaliva su potvrdili da su dve rakete Storm Shadow probile ruske snage protivvazdušne odbrane, ali su promašili svoje ciljeve. Jedna od raketa pogodila je pristanište pored velikog desantnog broda. Još jedan projektil pogodio je pristanište.

Tokom udara na brodove u luci među mornarima nije bilo žrtava.

Očigledno je da ukrajinska vojska nije uspela da uništi ove brodove uprkos masovnom skupom napadu.

Druga meta bila je zgrada koja se nalazi u ulici Rudnev u Sevastopolju. Zgrada je prema ruskim izvorima navodno stara vojna baza u kojoj se ranije nalazila ukrajinska jedinica za podršku komunikacijama. Projektil je oštetio zgradu, ali navodno nije bilo žrtava.

Generalno, nekoliko projektila Storm Shadow uspelo je da probije rusku protivvazdušnu odbranu, ali ukrajinska vojska i NATO ovoga puta nisu imali značajnog uspeha uprkos izviđačkoj podršci aviona i dronova raspoređenih u blizini poluostrva Krim tokom napada.

Može se zaključiti da se efikasnost najmasovnijeg raketnog napada na Krim pokazala osrednjom.

28 KOMENTARA

  1. Eehhh drugari zaludne vam rasprave. Jadan ukraijnski narod narod je u procepu između dva zla koja gledaju samo svoj interes i ne vole da ratuju na svojoj teritoriji. Narod nije birao ni jedne ni druge, kao što se ni mi na Balkanu ne pitamo mnogo nego nam ih serviraju hladno. Mi u Srbiji smo napadnuti baš iz tog razloga i nismo bili branjeni ni od koga pa ni od “braće” Rusa i protiv zlikovaca smo se branili koliko smo mogli.

    13
    3
  2. Ako udhe nato u sukob,pa zar mislite da ce Ameri i Englezi da idu kao pesadija protiv Rusa. To je pesadijsko mesto rezervisano za ove male ,Hrvate, Rumune, Bugare, a pogotovo za ove 3 bolesnicke male severne drzave. Pa gospoda umesto da pisete o Goblinu metar ipo spremajte se za rusku masinu za meso.

    34
    1
  3. Svaka cast ukraini 3 god se bore protiv rusije a srbi nisu ni 3 mjeseca izdrzali bombardovanje bez pjesadije il je rusija tolko slaba il he nato prejak a srbija tanka ko ce ga znat

    3
    85
    • Rusija u Ukrajini ratuje protiv NATO pakta a Srbija je ratovala SAMA prethodno uništena desetogodišnjim sankcijama.

      42
      1
    • Da su srbi imali pomoc od 1 posto od onog sto su primili U Krajinci, bio bi ti prika opet u Srbislaviji i ne bi filozofirao i glumio generala. 99 nije izgubila vojska ni narod, vec se potpisali primirje i sporazum koje danas niko ne postuje. NATO su generali rusili civilnu infrastrukturu Srbijei izivljavali se u poslednjih 20 dana rata, a na frontu se nisu pomerili ni za pedalj. Za njih su rusi danas humanitarni radnici.

      21
      2
    • Ukrajina je 10 puta veća od Srbije i toliko puta je stanovništvo brojnije. Ukrajinu naoužava i logističku podršku joj pruža kompletan zapad, sila koja broji oko 800.000.000 stanovnika i ima neverovatnu ekonomsku moć … Srbija je bila sama protivu najmoćnijeg vojnog saveza ikada! PVO sistemi su bili iz sedamdesetih godina … da smo bar imali 2-3 diviziona S300

  4. Oba navedena Plovila su Pogodjena i Tesko ostecena uz jedno Zapovjedno mjesto..Uskoro ce citavi Krim bit Defasizovan i od Zemaljskih posada,Mornaricki je potpuno Neutralisan.Ukoliko uskoro Goblin od matar i pola ne prizna realnost Nemoci i Zaostalosti Ruskog drustva pa i Vojnog,scjedocicemo Dezintegraciji tako Velike drzave kakva je Ruska. karma je neumitna i Goblin od metra i pola svoj neoFasizam nece uvijat u oblande lazne,Patriotizma i Pravoslavlja.Upravo je On,Goblin od metra i pola glavni razbihac Jedinstva Pravoslavne vjere.

    32
    205
    • Srbine, kupi novine ili izadji u park da tamo nerviraš penzionere, dobro jest da pada kiša al možeš poneti kišobran, postao si dosadan i samom sebi.

      34
      2
    • Da da ustašo …kako da ne..

      ..vidi se kako gore dva plovila i zapovjedno mjesto…evo i sad još uvek gore…evo sad nesto explodira…a ne…to je tvoj ustaški mozgić..

      54
      21
    • Ukri imaju srecu sto ih Putin nije preoorao do sad jer su zasluzili i gore od toga i suvise je Putin blag prema njima,da je pametan da ih istrebi sve ko vaske(fasiste i neonaciste) i da ostanu ljudi koji su normalni i ne podrzavaju fasisticku vlast u kijevu…

      36
      14
    • Aj ti na Baustelu u Evropu.Pa kad zaradis koji Euro vrati se doma da skapiras ko vam je kupio pola obale i ko vam drzi hotele po Jadranu.

      34
    • Miran budi hrvoje, za vas se odavno zna da ste svakom zlu podguzna muva. A sto se tice uspeha kolektivnog zla i Ukrofasista baci malo pogled na hektare zasejane spomenicima, zemlja vracena 200 godina unazad, vojska na izdisaju, pomoc nestize. Hlade se polako licimeri zapadni, nesto se oteglo ovo razbijanje Rusije za par meseci…
      Hahahah zapad na aparatima

      72
      8
  5. Sad ruske snage imaju kote aerodroma, odakle su poleteli fašisti. Neutralizovati, zauvek.
    Nego, čiji su sateliti snimali….?
    Ako su neprijateljski, prozapadni…isto neutralizovati, a ako su prijateljski i ruski….iskoristiti za mete po fašističkoj teritoriji, doslovce.

    80
    23

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version