Naslovna Novosti Vojnu opremu koju je Zapad isporučio Ukrajini oštećuju glodari! Kablovi od kukuruznih...

Vojnu opremu koju je Zapad isporučio Ukrajini oštećuju glodari! Kablovi od kukuruznih vlakana najveći problem

9
pacov gricka kabl ilustracija
pacov gricka kabl ilustracija
google news

Francuski list je u svom izveštaju naveo da je oprema „ponekad neprikladna za realnost fronta“ i da „nije se uvek ispostavila dobrom“ u stvarnom sukobu.

Le Figaro je izneo izveštaj francuskog borca u redovima kijevskih snaga, koji se žalio da su „glodari pojeli kablove na nekim vozilima“.

„Neki od zaštitnih omotača električnih žica, na sistemima koji je isporučio Zapad, napravljeni su od kukuruznih vlakana“, što privlači miševe i pacove, rekao je neimenovani borac za francuski list.

List je naveo da je „fenomen marginalan, ali prikazuje priču o konfrontaciji zapadne vojne opreme sa realnošću“.

„Zapadna vozila su dizajnirana da prikažu tehnološki napredak. Ali, u blatu i hladnoći, ne rade uvek“, rekao je francuski borac.

„Srećom, Ukrajinci su još uvek imali nekoliko zamnena“ u svom arsenalu, dodao je on, misleći na stari hardver sovjetske proizvodnje.

Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva upozorilo je prošlog decembra da su blaga jesen i obilje hrane sa polja koja su ostala neobrađena zbog neprijateljstava podstakli porast populacije glodara u područjima sukoba između Rusije i Ukrajine.

Životinje „verovatno traže sklonište u vojnim vozilima i na odbrambenim položajima“, navodilo se u to vreme, upozoravajući da glodari „izvršavaju dodatni pritisak na moral vojnika“ i takođe „predstavljaju opasnost po vojnu opremu žvakanjem kablova“.

Ukrajina je od početka ruske takozvane specijalne vojne operacije pre tačno dve godine dobila stotine milijardi vredne vojne opreme od Sjedinjenih Država i drugih podržavalaca. Većina ove opreme je napravljena na Zapadu.

Kijevske snage su se u velikoj meri kladile na superiornost svoje opreme zapadne proizvodnje, posebno borbenih vozila, tokom svoje prolećno-letnje kontraofanzive.

Ruske trupe su, međutim, porazile opremu, u nekim slučajevima koristeći oružje iz sovjetskog doba, a kontraofanziva se pokazala kao potpuni neuspeh.

Komentarišući ukrajinski poraz, predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je prošlog decembra da je „mit o neranjivosti zapadne vojne opreme srušen” tokom specijalne vojne operacije.

9 KOMENTARA

  1. Zapadna oprema je superiorna kad prvo neku drzavu izmore ekonomski,pa je špijunski potkopaju,i politički diskredituju a onda formiraju koaliciju od jedno dvadesetak drzava i napadnu,onako kao nas,naravno u ime demokratije i ljudskih prava,e onda i samo onda im je oprema superiorna.

  2. Ja sam ima prilike da vidim da miševi i pacovi mogu da oglođu elektro instalaciju u Zastavinom stojadinu i jugiću. Jel i oni imaju izolaciju kablova od kukuruznih vlakana ?! Bože koja glupost od teksta.

    • Bolje poređenje nisi mogao da nađeš.
      Apsolutno si u pravu.
      NATO tehnika i jeste na nivou Stojadina i Jugića… : )

      • Pre će biti da je Ruska tehnika u tom nivou. Svako ko je ikad vozio Nivu ili UAZ, zna o čemu pričam. Ruske kršine-šerpe na točkovima.

  3. Kada ljudi misle samo na sebe mora i priroda da se izbori za postojanje. Slatki miševi su živa bića i jedino je njihovo ponašanje prirodno normalno.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version