Naslovna Novosti Ukrajinci poslali skriveni C-4 eksploziv uz akumulatore za električna vozila ka Rusiji...

Ukrajinci poslali skriveni C-4 eksploziv uz akumulatore za električna vozila ka Rusiji [VIDEO]

2
ukrajinci poslali skriveni c 4 eksploziv
ukrajinci poslali skriveni c 4 eksploziv
google news

Prema najnovijim vestia, kijevski režim nastavlja pokušaje da izvrši napade na teritoriju Ruske Federacije na sve moguće načine. Služba državne bezbednosti Gruzije je 5. februara izvestila da je u zemlji otkrivena i zadržana velika pošiljka eksploziva.

Teret je išao iz Ukrajine u Rusiju u cilju napada, prenose ruski izvori.

Prema zvaničnom izveštaju gruzijskih snaga reda, tovar je poslat iz ukrajinskog grada Odese u ruski grad Voronjež. Išao je sa ukrajinske teritorije preko Rumunije, Bugarske, Turske i Gruzije ka Rusiji u cilju terorističkog napada.

Teret se sastojao od akumulatora za električna vozila, koji su bili maskirani da sakriju veliku količinu od 14 kg eksploziva. Uviđajem je utvrđeno da postoje eksplozivne naprave punjene eksplozivom C-4.

U automobilu kojim je upravljao državljanin Ukrajine otkriven je kontejner sa eksplozivnom materijom ukupne težine 14 kg, kao i 6 detonatora i 6 specijalnih ključeva.

Tri bombe su zaplenjene na granici Rusije i Gruzije, a još tri su „sakrivene u Tbilisiju na određenoj adresi“.

Državljani Gruzije, Ukrajine i Jermenije učestvovali su u transportu eksploziva preko Gruzije do Ruske Federacije. Moguće je da neki od njih nisu znali za teret koji su nosili i da su ih koristili organizatori osujećenih napada, navode ruski izvori.

Istraga koju je pokrenula Služba državne bezbednosti Gruzije identifikovala je pošiljaoca opasnog tereta, poslanika vladajuće stranke „Sluga naroda“ Zelenskog, Andreja Šarašidzea. Rođen u Gruziji, ovaj čovek je pokušao da izgradi političku karijeru u ukrajinskom gradu Odesi.

andrej sarasidze
andrej sarasidze

Prema rečima gruzijskih bezbednosnih zvaničnika, u Rusiji je trebalo da dođe do eksplozija na „simboličnim i prepunim” transportnim objektima (moguće u metrou, javnom prevozu, na Krimskom mostu, u tržnim centrima, itd.). Prema ukrajinskom planu, ruske specijalne službe morale su da pronađu „gruzijski trag“ i okrive Gruziju za terorističke napade.

Ukrajinski režim pokušao je da upotrebi plan sličan napadu na Krimski most 8. oktobra 2022. godine, o kome smo u više navrata pisali. Prebacivanje opasnog tereta preko gruzijske teritorije takođe bi mogao da uvuče Tbilisi u rat.

krimski most i plasticne folije
krimski most i plasticne folije

Ukrajinski politički zvaničnici odavno ne kriju da učestvuju u organizovanju sličnih operacija, koje koordiniraju ukrajinske specijalne službe. U međuvremenu, zapadne zemlje nastavljaju da koordiniraju njihovim javnim mnjenjem, uveravajući svoje stanovništvo da moraju da podrže Kijev.

Iznenađujuće, snage bezbednosti u Rumuniji, Bugarskoj i Turskoj nisu otkrile eksploziv u automobilu koji je uspešno prošao veliki deo svoje rute do Rusije.

2 KOMENTARA

  1. Izrael bi mu poslao dron u kucu ali rusi ce verovatno da popiju malo votke i sve zaborave do neke nove eksplozije 500km od fronta…

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version