Naslovna Novosti Iz ruskog aviona koji se nedavno srušio u Avganistanu nestalo 1,2 miliona...

Iz ruskog aviona koji se nedavno srušio u Avganistanu nestalo 1,2 miliona dolara?

0
iz ruskog aviona koji se srusio u avganistanu nestalo 12 miliona dolara
iz ruskog aviona koji se srusio u avganistanu nestalo 12 miliona dolara
google news

Prema informacijama koje je avganistanska publikacija objavila u 8 ujutro, više od 1,2 miliona dolara je nestalo nakon što se privatni avion srušio u planinama Badakšan u Avganistanu.

Nestanak novca dovodi do istrage koju vodi komisija koju predvodi šef talibanske Generalne obaveštajne uprave za Badakšan. Istraga je pokrenuta po nalogu v.d. premijera i regionalnog guvernera.

Potraga i spasilačka ekipa koja je prva stigla na mesto pada aviona razmatra se zbog sumnje u umešanost u nestali novac. U vezi sa ovim incidentom, talibani su do sada odbijali da ruskoj ambasadi predaju preživele članove posade.

Istovremeno, objavljene informacije zahtevaju dodatnu proveru i potvrdu. Porodica Evsjukov, koja je poginula u avionskoj nesreći, prvobitno je išla na Tajland redovnim putničkim letom.

Postavlja se pitanje kako su uspeli da iznesu tako značajnu količinu novca, s obzirom na ograničenja izvoza gotovine u stranoj valuti iz Rusije.

Podsetimo, avion je bio čarter let hitne pomoći koji je putovao od tajlandskog aerodroma Utapao u Pataji do Moskve preko Indije i Uzbekistana na francuskom avionu Dassault Aviation, Falcon 10 proizvedenom 1978. godine.

Otprilike 25 minuta pre nego što je avion nestao sa radarskih ekrana, pilot je upozorio da je gorivo pri kraju i da će avion pokušati da sleti na aerodrom u Tadžikistanu, javio je ruski portal ŠOT, pozivajući se na neimenovani izvor.

Evakuacija preživelih u videu ispod:

Pilot je tada javio da se zaustavio jedan motor, a zatim da je stao i drugi, preneo je SHOT.

„U avionu je bio vezan pacijent u teškom stanju, ruska državljanka, koja je prevezena iz jedne od bolnica u Pataji u Rusiju“, javila je agencija RIA, pozivajući se na izvor na tajlandskom međunarodnom aerodromu Utapao.

„Pratio ju je suprug, privatni preduzetnik, takođe ruski državljanin.” Nekoliko ruskih medija javilo je da su putnici bili par iz Volgodonska na jugu Rusije.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version